Do sada je ova priča bila potpuno nepoznata.

Boris Beker je od 2014. do 2016. godine bio trener Novaka Đokovića, a to se poklopilo i sa velikim uspesima, ali i sa velikim padom.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je te 2016. godine osvojio Rolan Garos, a onda je na Vimbldonu potpuno izgubio motivaciju, imao je „tupi osećaj“ jer kao da više nije bilo takmičarskog žara.

Beker je na kraju prekinuo saradnju sa Srbinom te godine, a Novak je govorio o epizodi kada je morao da prelomi šta dalje.

„Ako želite da budete šampion, sve je na vama“, počeo je Đoković.

Zatim je pojasnio priču koja je dugo bila nepoznata.

„Prolazio sam kroz period u kom sam zaista tražio sebe nekako van terena. Igrao sam treće kolo Vimbldona, bilo je nekoliko prekida sa kišom, našao sam se u svlačionici, sedeo sam i rekao svom timu: „Možete li svi da me ostavite i izađete? Želim da budem sam.“ Gledao sam u zid i bio sam jako dosadan. Bukvalno nije bilo pokreta u meni.“

Bekera je to navelo da se povuče, da prekine saradnju jer je istakao da ne bi bio srećan da svetski broj jedan ne pobeđuje i da ide na turnire samo da bi učestvovao.

„Novak je rekao: „Slušaj šefe, stvarno sam umoran, ne želim da igram kao nekada. Pa slušaj ti! Pre svega te volim i poštujem. Uradili smo nešto zajedno i to je za mene bilo neverovatno putovanje. Nisam dobar gubitnik. Ako želite samo da idete u Šangaj i Pariz, ja sam pogrešan momak za vas. Mislim da je bolje da prestanemo.“

Narednu godinu su obeležili problemi sa laktom i neočekivano rani porazi.

Federer i Nadal su tada osvojili sva četiri grend slema, a Švajcarac se vratio na i na prvo mesto ATP liste.

Ipak, ostali su prijatelji, profesionalni odnos nije uticao na privatni.

„Čak i nakon toga, mi smo zadržali vezu kao da nikada nismo stali. Još uvek je tu. Boris mi je porodica“, završio je Đoković.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar