Možda je na zvaničnoj ATP listi peti igrač planete, ali nema nikog ko ne drhti pred apsolutnim vladarom Australije. Ali i znatno šireg prostora.

Novak Đoković je savladao Kventina Alisa sa 7:6(3), 7:6(5) i plasirao se u četvrtfinalu turnira u Adelejdu (serija 250), a pritom dodatno pomerio granice.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser je upisao 31. pobedu zaredom u Australiji, što se ne pamti u bližoj istoriji. Đoković od 2018. godine nije poražen na Australijan openu (uzastopne titule 2019, 2020. i 2021. godine), pa je sada stigao do 31 pobede.

Ipak, jedan podatak je dodatno zabrinuo sve koji žele da odmere snagu sa njim. Ne samo da nikada nije poražen nakon četvrtfinala Australijan opena, već se i nalazi u fantastičnoj formi.

Izgubio je samo jedan od poslednjih 21 susreta (Holger Rune u Parizu), izgubio je samo dva u poslednjih 30 susreta i samo tri u poslednjih 40. Zaista brojke kakve se ne pamte, čak i u trenucima velike dominacije jednog tenisera. Naravno, biće onih koji će govoriti da je upisivao pobede na turnirima 250 (Tel Aviv) i 500 (Astana), ali je tu bilo i mastersa i grend slem mečeva, pa ipak retko ko je uspeo da pobedonosno napusti teren nakon susreta sa Đokovićem.

Đoković to radi sa punih 35 godina, a samo godinu dana stariji Rafeal Nadal koji je bio dominantan na ATP turu prošle godine do Rolan Garosa sada ima ogromne probleme. Nema dovoljno snage, njegovo telo ne može da isprati njegovu igru, pa je upisao čak šest poraza u poslednjih osam duela. To mu se nikada ranije nije desilo u karijeri, a ova paralela samo svedoči koliko je teško u tim godinama igrati na nivou na kom je trenutno Đoković.

BONUS VIDEO Najbolji poeni epskog rivalstva Đoković – Federer

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar