Foto: TANJUG/AP Photo/Manu Fernandez

Čuveni Britanac se poklonio Novaku

Srpski teniser Novak Đoković nedavno je osvojio 24. grend slem titulu i sve su češće priče kako ne samo da je najbolji u svom sportu, već da je stao u red najvećih sportista ikada.

Ono što je najbolje od svega jeste da Đoković ni u kasnim tridesetim godinama ne želi da prekine da igre, već nezadrživo grabi ka novim sportskim visinama i rekordima.

PROČITAJTE JOŠ:

Greg Rusedski, nekadašnji finalista US Opena, imao je reči hvale za Đokovića koga sada sve više porede sa Muhamedom Alijem, Majklom Džordanom, Juseinom Boltom i sličnima, a sve manje sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, koje je rezultatski ostavio u prašini.

„Novak je za mene najbolji sportista na planeti u ovom trenutku, nevezano o kom sportu se radi. Njegova doslednost, ono što radi na terenu i šta radi u njegovim godinama“, rekao je Rusedski u jednom podkastu.

Britanac je spomenuo i Toma Brejdija, koji je prijatelj sa Đokovićem i sve se češće pojavljuje na njegovim turnirima.

PROČITAJTE JOŠ:

„To što radi Novak nije radio niko osim Toma Brejdija sa pobedama u Superbolu. Ironično, baš je Brejdi bio u Đokovićevoj loži i gledao ga kako osvaja US Open“, dodao je Rusedski.

Teško je reći koji su Đokovićevi dometi, jer on pomera sve granice, ali u ovom trenutku fokus je na Olimpijskim igrama naredne godine.

„Rekao bih da je Novak GOAT koji želi da osvoji 27, 28 slemova kako bi se distancirao od ‘čopora‘. Sustigao je Margaret Kort, ne samo da želi da bude najbolji teniser, on želi to da bude u svakom pogledu. Za njega je olimpijsko zlato naredne godine u Parizu ogroman izazov“, zaključio je Rusedski.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar