Novak Đoković
Foto: Ian Johnson/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia

Neverovatna godina za Đokovića koja još nije gotova

Greg Rusedski, penzionisani britanski teniser i nekadašnji četvrti igrač sveta, pričao je o Novaku Đokoviću i Karlosu Alkarazu, koji su obeležili tekuću sezonu u tenisu.

Srbin i Španac dugo se bore za prvo mesto na ATP listi, a osvojili su i sva četiri grend slema ove sezone – Novak tri, a Karlos jedan.

Međutim, ne treba zaboraviti da je Đoković propustio dva mastersa početkom sezone, zbog čega je bio uskraćen za borbu za novih 2.000 ATP poena, s kojima bi bio siguran na vrhu liste.

PROČITAJTE JOŠ:

Uprkos tome Novak je ponovo prvi, sve je bliži da probije granicu od 400 nedelja kao najbolji na svetu, ali mu je Alkaraz sada najozbiljnija pretnja.

„Za tenisere je Novak broj 1 za ovu godinu, iako je proveo manje nedelja na toj poziciji od Karlosa. Razlog je jednostavan, on nije mogao da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju“, objasnio je Rusedski.

Alkaraz može ovu godinu da završi kao prvi, ukoliko u finišu sezone Novak ne odbrani finale Pariza, odnosno titulu na Završnom mastersu, pod uslovom da Španac napravi dobre rezultate na tim turnirima.

„Teniseri znaju i koliko je Đoković izgubio velikih turnira zbog kovida. Sve to treba da se uzme u obzir. Mislim da se i Novak osećao najboljim na svetu, i kada to ATP rejting nije pokazivao, baš zbog svega toga“, dodao je Britanac.

Rusedski ne smatra da je loš rezultat to što Alkaraz nije uspeo da odbrani titulu na US Openu, već je stigao do polufinala u kom je izgubio od Danila Medvedeva.

„Prvi put u karijeri je bio u toj poziciji, stigao je do polufinala i to je sasvim dobar rezlutat. Za većinu igrača je polufinale grend slema najbolji rezultat u karijeri, trenutak kada shvate da mogu još više“.

Đoković je sada na pauzi, dok je Alkaraz počeo pripreme za završni deo sezone u kom će odigrati dva ili tri turnira više nego Novak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar