Mateo Beretini
Mateo Beretini; Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Mateo Beretini, trenutno šesti igrač planete, uporedio je staru i novu generaciju tenisera, a očekivano je najviše govorio o Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

Italijanski teniser smatra da je sasvim očekivano da javnost više voli Nadala, Đokovića i Rodžera Federera zbog svega što su uradili.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, Italijan smatra da će se vremenom stvari promeniti.

„Samo je pitanje vremena. Sve će da prođe… I Nadalu su u početku govorili da gleda neke druge stvari, da se igra sa šortsem. Javnost je navijala za Samprasa i za Agasija, a ne za nove šampione“, rekao je Beretini u intervjuu za list „Republika“.

Danil Medvedev bio je najglasniji u Melburnu, tvrdio je da publika ne poštuje dovoljno igrače.

„Ljudi vole mitove, ne smeta mi to na terenu. Možda bih i ja, da sam na tribinama, navijao za njih. Jer navijati za Nadala, Đokovića i Federera znači biti zajedno uz svoja sećanja, poput dela srca. Smatram da je to romantično“.

Pojasnio je i kako izgleda igrati protiv trojice najboljih tenisera ikada.

„Nadal ti uzima sve što želi, iako je utisak da te pušta da igraš. Na kraju te pobedi. Đoković te samo deaktivira, odličan je u kontra udaru. Njih dvojica su, uz Federera, najveći teniser svih vremena. Dovoljno je da shvatite šta znači imati ih naspram sebe“.

Na kraju je trebalo da izabere da li je po njemu bolji Nadal ili Đoković.

„Kunem se, nema odgovora. Gubio sam od obojice mnogo puta“, završio je šesti reket planete.

BONUS VIDEO Nadal „preslišao“ Beretinija za novo finale u Melburnu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar