Novak Đoković Foto:Marco BERTORELLO / AFP / Profimedia

Sjajna igra srpskog tenisera.

Novak Đoković je ubedljivo pobedio Rusa Andreja Rubljova sa 6:4, 6:1 u drugom kolu „Crvene grupe“ Završnog mastersa u Torinu.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski teniser smatra da je otpor Rubljova slomio u 10. gemu prvog seta i da je tada praktično došao do mentalne pobede.

„Igrao sam dobro, svakako jedan od najboljih mečeva ove godine, protiv sjajnog igrača koji poseduje veliki broj kvaliteta. Pokušao sam da pronađem pravu igru u tom 10. gemu prvog seta, mislim da je imao prednost od 40:15. Igrali smo duge poene i rekao sam sebi ‘šanse će doći’. Sjajano sam riternirao pri set lopti, on nakon toga je on pao u energiji, što sam hteo da iskoristim. To sam i uspeo i gotovo da sam odigrao besprekoran drugi set“, rekao je Đoković nakon meča.

Đokoviću su sa tribina podršku pružali sin Stefan, ćerka Tara, kao i supruga Jelena.

„Možda je prvi meč koji su moja ćerka, sin i žena gledali zajedno od samog početka, pa do kraja. Sjajno je imati ih uz mene, i svakako da je to jedna od mojih najvećih motivacija. Imati njih je posebno, moj sini voli tenis i ovo je za njega i mene poseban momenat.“

Novak je nakon ove pobede obezbedio plasman u polufinale turnira, ali dodaje da ne očekuje lak meč u poslednjem kolu grupne faze protiv Danila Medvedeva.

„Drago mi je što sam prošao, to me oslobađa pristiska. Ipak, pritisak da pobedim svaki meč još uvek postoji, sigurno neću imati lak posao protiv Medvedeva, koji je jedan od najboljih tenisera na svetu. Imali smo sjajne borbe i nestrpljivo očekujem taj meč“, završio je Đoković.

BONUS VIDEO Đokovic nakon velike borbe slomio Rubljova i osvojio prvi set

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar