Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Pre nešto manje od godinu dana je Novak Đoković na Centralnom terenu Vimbldona stigao do 20. grend slema. Sada odatle počinje svoj pohod na 21, a malo ko je očekivao da nakon onakvih partija neće uzeti još neki grend slem.

Grafika: Slađana Đermanović

Od ove godine je nešto manje tradicija koje poštuje Vimbldon (čak su i oni popustili pod zahtevima nosioca TV prava, pa će se i u nedelju igrati tenis), ali jedna se ne menja.

PROČITAJTE JOŠ

Aktuelni šampion igra prvi meč turnira na Centralnom terenu. Đoković će od 14.30 početi susret protiv Sunvu Kvona sa kojim je do sada samo jednom odmerio snage. Igrali su prošle godine na Serbia openu kada mu je Đoković dozvolio da osvoji samo četiri gema (6:1, 6:3). I ovog puta se očekuje da ovo bude lak zadatak za srpskog šampiona koji je izuzetno motivisan stigao na turnir.

U skladu sa višegodišnjom praksom odlučio je da javno izrazi ono što oseća i o čemu razmišlja.

„Za sada mi nije dozvoljeno da uđem u SAD, tako da mi je to ovde dodatna motivacija. Ne mogu mnogo toga da uradim, na američkoj je Vladi da li će dozvoliti ulazak nevakcinisanim ljudima u zemlju“, rekao je Đoković.

Uz to je samo jedno „da“ nakon brižljivo konstruisanog pitanja da li ostaje pri svom stavu o vakcinaciji protiv koronavirusa postalo glasnije od mnogih motivacionih poruka.

Đoković je pre turnira odigrao samo jedan i to egzibicioni turnir na travi, a i sada se potvrđuje pravilo da pre Vimbldona više treba da odmori nego da se prilagođava na travu.

Foto: Tanjug/Steven Paston/PA via AP

Čim oseti da su kretnje u redu – spreman je da krene. Kako i ne bi bio kada je do sada napravio niz od 21 pobede na Vimbldonu i ukoliko sve bude kako planiraju u njegovom timu stići će i do 28.

Đoković ne zna za poraz na Vimbldonu od 2017. godine, a od tada je vezao tri velike titule.

Posebno je zanimljivo da je srpski teniser odlučio da u London dođe sa decom, a urnebesni komentar Stefana se i dalje prepričava.

Novak je sebi, barem tako deluje na prvi pogled, napravio idealne uslove da ovo bude njegov turnir jer je poznato koliko bolje igra kada je porodica sa njima na putu. To je isto jedna od nezvaničnih tradicija ATP tura sa početka 21. veka, a ovu ideju je dosledno tokom godina primenjivao Rodžer Federer. Utisak je da je Srbin zbog toga sjajno raspoložen, a često je pravio fantastične rezultate kada je osećao takvu podršku porodice i prijatelja. Sada su svi ujedinjeni u misiji zvana „Vimbldon – sedmi put“.

Jedan od retkih tenisera od Azije na najvišem nivou, Kvon je stigao i do 52. pozicije na planeti. Uglavnom mu više odgovaraju nešto brže podloge, a pamti se da je na Australijan openu odveo Holgera Runea u pet setova i pobedio ga, da bi ga kasnije savladao Denis Šapovalov.

Ne očekuje se da Đoković provede previše vremena na terenu, ali će Kvon imati posebnu želju da pokaže sve što zna protiv jednog od najboljih svih vremena.

Prijatelj specijala MaxBet.

BONUS VIDEO Kondicioni trening Novaka Đokovića pred Vimbldon

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare