Foto: EPA-EFE/MARK EVANS

Najbolji teniser planete Novak Đoković biće glavni adut tima Srbije na predstojećem ATP kupu u Australiji, gde naša reprezentacija brani pehar.

Ovu informaciju objavio je ATP, a španski as Rafael Nadal će biti u timu Španije kao i prošle godine. Srpski tim će nastupiti u sastavu: Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Čačić.

PROČITAJTE JOŠ:

Na ATP kupu će igrati ukupno 12 reprezentacija i za trofej će se boriti Srbija, Španija, Rusija, Nemačka, Kanada, Australija, Grčka, Francuska, Japan, Austrija, Italija i Argentina.

Srbija je prošle godine do titule na premijernom ATP kupu stigla pobedom nad Špancima, kada su junaci trijumfa (2-1) bili Đoković i Viktor Troicki.

Od Top 10 igrača, na ATP kupu će se od prvog do petog februara naći i Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov, Dominik Tim će predvoditi Austriju, a od 15 najboljih igrača na svetu, samo Rodžer Federer će izostati.

ATP kup će se igrati u Melburn parku, pored još dva turnira iz serije 250, a sva tri turnira će biti uveritra za Australijan open. Žreb je na programu 20. januara, 12 timova će biti podeljena u četiri grupe i svako će igrati sa svakim.

Četiri najbolje ekipe će proći u polufinale, odakle dalje ide eliminaciona faza i borba za trofej. Da podsetimo, australijske vlasti zahtevaju da igrači prođu kroz karantin pre nego što dobiju mogućnost da zaigraju na turnirima i da se kreću slobodno po gradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare