Novak Đoković US Open 2018. Novak Djoković
Novak Đoković US Open 2018. Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Najbolji teniser planete Novak Đoković dobio je dobru naznaku iz Sjedinjenih Država.

Dva dana nakon što je podigao rekordnu 22. grend slem titulu i deseti trofej u Melburnu, stigla je informacija da postoji mogućnost da se mere borbe protiv koronavirusa u SAD olabave u narednom periodu.

PROČITAJTE JOŠ:

Rojters je u utorak javio da Vlada SAD od maja namerava da ukine vanredno stanje u vezi sa koronavirusom.

To znači da bi, ukoliko sve ispadne kako treba, Novak mogao da se takmiči na US openu, poslednjem grend slemu sezone na koji prošle godine nije mogao da ide, jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Ove mere su pokrenute još 2020. godine kada je širom sveta izbila pandemija, još kada je u Beloj kući bila administracija Donalda Trampa.

Džo Bajden je, otkako je došao na mesto predsednika, produžavao mere, iako je često bio i predmet kritika suprotstavljenih političkih struja u svojoj zemlji.

Suštinski, Novak je mogao da igra turnire u Americi, ali zbog pravila Vlade nije mogao da uđe u zemlju kao nevakcinisani stranac.

Ta mera je produžena početkom januara, a Đoković je posle osvajanja titule u Australiji naveo da bi voleo da se mere i pravila promene, pa da može da nastupi i na Indijan Velsu i Majamiju.

To se, po svemu sudeći neće desiti, ali su mu u svakom slučaju mastersi manje bitni od grend slemova i rekorda koji juri po svaku cenu ove sezone.

Inače, Novak je poslednja dva puta na US openu stigao do finala 2021, kada je izgubio od Danila Medvedeva, i osmine finala 2020. kada je diskvalifikovan, jer je lopticom pogodio linijsku sudiju Loru Klark.

BONUS VIDEO: Đoković izlazi pred srpske navijače u Melburn parku posle osvajanja turnira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar