Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković se posle 60 minuta igre pobedom nad Nemcem Filipom Kolšrajberom plasirao u četvrtfinale turnira u Dubaiju.

Novak je slavio ubedljivo, sa 6:3, 6:1 čime je nastavio sjajan niz pobeda od starta sezone.

Ovo mu je bila 15. pobeda u 2020. godini i na najboljem je putu da po peti put osvoji pehar na ovom turniru.

PROČITAJTE JOŠ

Po završetku meča sa Kolšrejberom, Novak je rekao da je u njegovoj igru sve funkcionisalo odlično.

„Uživao sam danas. Znao sam da me je pobedio pre 12 meseci u Indijan Velsu. Jedan je od najikusnijih igrača na ATP turu, voli da igra na velikim terenima. ne pravi mnogo grešaka. I ovog puta je bio dobar, čestitam mu na svemu što je do sada uradio“, izjavio je Novak u intervjuu na terenu, pre nego što se zahvalio i srpskim navijačima koji su došli da ga podrže u velikom broju.

Njegov naredni protivnik je Rus Karen Hačanov koji je pobedio Austrijanca Denisa Novaka, takođe u dva seta, 6:3, 6:4. Novak u pobedama protiv Hačanova vodi sa 2:1, prošli put igrali su na finalnom turniru Dejvis kupa u Madridu kada je Novak pobedio sa 6:3, 6:3.

„Imali smo interesantne borbe, sjaan je momak, odlično igra. Ima dobar servis, odličan forhend. Jedan od onih koji može da bude i u top 5 na svetu. Posvećen je, talentovan, nadam se da ću biti oštar i dobar kao i u prva dva meča, to je ključ“, jasan je Đoković.

Naravno, osvrnuo se i na vest da je Marija Šarapova rešila da završi karijeru.

„Upravo sam čuo tu vest, želim da je svi nagradimo velikim aplauzom za sve što je uradila u karijeri. Ona je veoma pametna devojka, poznajemo se dugo. Ima mentalnu snagu šampiona, neko je ko nikad ne odustaje. Pokazala je sve to, naročito u poslednjih pet godina“.

„Oduvek mala onu pravu snagu i želju da preskoči sve prepreke. Pogotovo u poslednjih nekoliko godina je imala velikih problema. Bila je inspiracija svima. Žao mi je što je moralo da se završi povredom, imala je izuzetnu karijeru“, zaključio je Đoković.