Foto: EPA-EFE/LYNN BO BO

Marija Šarapova, svojevremeno najbolja teniserka na svetu, odlučila je da stavi tačku na profesionalnu karijeru u 33. godini zbog problema sa povredama, objavio je Njujork tajms.

„Tenis mi je pokazao svet i od čega sam satkana. Bilo je sve o tome kako sam testirala sebe i kako sam merila rast. Šta god da odlučim za sledeći period života, svoju sledeću planinu, nastaviću da pokušavam, da se popenjem, i dalje ću rasti“, napisala je vlasnica pet grend slem pehara na Instagramu, uz poruku:

„Govorim zbogom tenisu“.

Šarapova je dugo je pokušavala da se vrati na teren posle suspenzije zbog korišćenja nedozvoljene supstance, meldonijuma, na Australijan openu 2016. godine. Međutim, nije uspela da zasija starim sjajem iz vremena kada je postala jedna od samo deset teniserki u istoriji koje su osvajale bar po jednom pehar na svakom od četiri grend slem turnira.

PROČITAJTE JOŠ

Od 2002. kada je zakoračila u profesionalni tenis osvojila je ukupno 36 titula (zaradivši samo od turnira skoro 40 miliona dolara), ali i srca brojnih ljubitelja tenisa. Dugo je bila najtraženije žensko lica belog sporta za kojim su hrlili silni sponzori. Ipak, pad na antidoping testu uslovio je i na pad njene popularnosti…

Još nije poznato da li nastupiti na još nekom turniru, ali je potvrđeno da neće biti oproštajne turneje.