Foto: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Neobičan način da se pohvali srpski teniser

Novak Đoković se sprema za prvi masters na šljaci ove sezone u Monte Karlu, a stigao je da sa sinom Stefanom oddlgeda i meč Partizana u Evroligi.

Najbolji teniser sveta je uprkos činjenici da je propustio američku turneju ovaj deo sezone dočekao kao lider na ATP listi, a o tome je pričao i legendarni stručnjak Patrik Muratoglu.

PROČITAJTE JOŠ

„Najbolji igrač na svetu je uvek broj jedan, a to je Novak Đoković. Ako Alkaraz bude prvi sutra, onda ćemo moći da kažemo da je to Alkaraz. Mislim da je Karlos neverovatan igrač i nema sumnje da će godinama biti broj jedan. Ali trenutno, nemoguće je reći da Novak nije najbolji“, kaže poznati trener.

Muratoglu se osvrnuo i na to koliko je Novak dugo u vrhu i kako opstaje kao broj jedan.

„Nije mogao da igra mnoge turnire zbog toga što nije vakcinisan, ali i dalje je tehnički broj jedan. Novak će verovatno biti GOAT. On je momak koji osvaja slemove već 15 godina. Pojavio se u vreme kada su Rafa i Rodžer osvajali bukvalno sve. Došao je, bio je u stanju da pobeđuje obojicu i postane prvi“.

Muratoglu ipak smatra da postoji aspeekt u koje je Alkaraz bolji od Đokovića.

„Mislim da je Karlos impresivniji od Novaka u smislu tenisa koji igra. Ima veliku snagu, fizički je vrlo eksplozivan. Ima meku ruku. Razumem da ljudi već sada žele da stave Karlosa na vrh, ali on još nije tu, zaključio je on.

BONUS VIDEO Novak na utakmici Partizan – Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar