Foto:EPA-EFE/ERIK ANDERSON ; EPA-EFE/JAMES ROSS ;EPA-EFE/ALI HAIDER

Vlada Australije nakon haosa sa Đokovićem "presekla" i izazvala burne reakcije.

Deportacija Novaka Đokovića iz Australije još uvek je jedna od glavnih tema u „zemlji kengura“, iako je od tada prošlo gotovo dva meseca, ali se ovog puta o njoj govori u kontekstu odluke vlade ove zemlje kada je u pitajnu status izbeglica koje su bile zatočene u hotelu Park.

Pažnja koja je zbog Đokovića usmerena na njihov status urodila je plodom zbog povećanog pritiska, a rezultat je stigao u vidu puštanja na slobodu.

PROČITAJTEJ JOŠ...

Naime, čak devet izbeglica koje su godinama bile zatvorene u ovom hotelu dobile su dozvolu da napuste hotel.

„Mislim da vlada ne želi još jedan gorući problem oko hotela Park kada se bliže izbori. Ovo je čisto popuštanje pritiska“, rekao je Jan Rintul, aktivista Koalicije za podršku izbeglicama.

Među njima se nalazi i Ismail Husein, koji je u izjavi datoj portalu Al Džazira otkrio da je imao samo 15 minuta da napusti hotel:

„Bio je loš dan, bio sam depresivan i nisam želeo da izađem iz sobe čitav dan. Ležao sam na krevetu kada su dvojica iz obezbeđenja došli i rekli da je tu jedan čovek iz Pograničnih snaga kako bi razgovarao sa mnom.

Nakon što mu je rečeno da je dobio vizu, Huseinu je dato 15 minuta da pokupi stvari i napusti hotel. Potom je dobio pomoć u vidu 150 australijskih dolara, smeštaj u motelu, i obećanje da će dobiti još 150 dolara:

#social-embed_0

„Nisam mogao da spavam. Konstantno sam se budio, bio sam šokiran i nisma mogao da verujem. Osvrtao sam se da bih se uverio da nije ona ista soba“, rekao je on.

Ipak, ovo je izazvalo burne reakcije, pošto je hotel Park napustilo devet izbeglica, još četiri iz drugog prihvatnog centra, ali je najveći broj ipak ostao zatočen.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak Đoković bio zatočen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare