"Izađi, ti, ti, izađi", vikao je besno Đoković dok su navijači netremice gledali u njegov tim. Ali, zbog čega?

Novak Đoković je 16. put u karijeri uspeo da slavi nakon što je spasao meč loptu, a prvi put još od 2019. godine. Srušio je u finalu turnira u Adelejdu (serija 250) Sebastijana Kordu sa 6:7(8), 7:6(3), 6:4 i tako podigao 92. trofej.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, više od samih brojki je navijače zainteresovalo kada je posle prvog seta sa terena isterao ljude iz svoje lože. Teren su morali da napuste Marko Đoković (brat, za kog se prvo mislilo da je njemu upućeno izbacivanje), te menadžer Edoardo Artaldi i PR agent Elena Kapelaro.

Njih dvoje se nisu vratili na teren ni prilikom dodele pehara, što bi moglo da znači da je problem nešto veći nego što se isprva mislilo. I još uvek ne znamo da li su problemi izglađeni, ali se sada sve češće šuška zbog čega je počelo.

Navodno je kako prenose Novakovi navijači koji su bili blizu te lože, Artaldi sve vreme sa Markom razgovarao o ugovoru, a tenis i meč ga ni najmanje nije zanimao. Kako su se nalazili blizu terena, Novaku je zasmetalo što uopšte ne obraćaju pažnju na meč. Zato je usledilo „teranje“ sa terena, što nije prvi put da se desilo.

Goran Ivanišević
Goran Ivanišević; Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Naravno, ovo je samo jedna od pretpostavki, a konačnu reč će imati upravo Đoković. Da nema zle krvi može da pokaže već u Melburnu ukoliko ekipa bude u punom sastavu uz Miljana Amanovića čiji se dolazak očekuje. Takođe je čudno što u Australiji nije bilo ni kondicionog trenera Marka Panikija, koji je obično bio deo tima.

Moguće da su promene u sastavu tima i veće, ali za sada nema nikakvih potvrda.

Artaldi je od 2009. godine deo Novakovog tima i zapravo je najduže uz Đokovića od svih, prošao je mnogo bura i loših vremena, ali i uživao u mnogim velikim pobedama.

Više puta je Novak govorio koliko su upravo Elena i Edoardo bitni za njegov mir, pa ih je nazivao „omiljenim parom“.

„Edoardo je više od agenta za mene, član je porodice, prijatelj je. On je kao stariji brat, očinska figura. Najbolji momenat je naš prvi grend slem u Australiji, to je bio veoma specijalan momenat. On je veoma lojalan“, poručio je jednom prilikom Đoković.

BONUS VIDEO Nestvaran poen Korde i brejk protiv Đokovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare