Đoković
Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Novak Đoković je u novom uživo razgovoru na Instagramu izneo nove zanimljivosti iz života, posebno u vezi sa specifičnom ishranom.

Prvi teniser sveta je sat vremena pričao profesorom Draganom Ivanovim u, kako je napisao, novoj epizodi „Svesnog življenja“.

PROČITAJTE JOŠ

Dr Ivanov je specijalista interne medicine, profesor na Visokoj školi za obrazovanje pedagoga i ima svoju praksu (kliniku) u Novom Sadu, napisao je Novak u opisu videa na Instagramu.

Đoković je uživao u razgovoru sa doktorom koji je podelio neke osnove zdrave ishrane za koje se zalaže, dok je naš as pričao o svom režimu.

Tako je priznao da poslednjih godinu i po dana ne jede po 16 sati zaredom, u sklopu procesa autofagije, a onda konzumira hranu u periodu od osam sati.

„Dotakao bih se teme autofagije. Ta vrsta posta 16-8 je popularna, 16 sati se ne jede, a osam jede. To ja primenjujem, i u poslednjih godinu i po dana koliko to praktikujem, osetio sam dosta poboljšanja u sistemu za varenje… Bolje spavam, imam veću energiju tokom dana, imam manje tih padova“, rekao je Đoković.

Profesor Ivanov je dao savete o hrani koja je najbolja za mozak uz naglašavanje kako je doručak najvažniji.

„Važno je znati kada autofagija treba da se uključi, treba to da bude noću kada se luči hormon rasta i hormon melatonin. Nije dobro ako noću jedemo i očekujemo da se autofagija uključi tokom dana. Dokazano je da se melatonin povećava tri ili četiri puta kada ne jedemo. Idealno je doručakovati ujutru, ručati od 14 do 15 časova i onda ne jesti ništa do doručka. Ako se tako budemo hranili, mnoge bolesti ćemo preduprediti“, poručio je dr Ivanov.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare