Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ovo se pamti

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, zajedno je sa našim košarkašima i basketašima na balkonu u Beogradu proslavio nedavne uspehe.

Đoković je osvojio US Open pre samo dva dana, dok su košarkaši bili drugi na Svetskom prvenstvu, a basketaši osvojili zlato na Evroipskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog svega toga u Beogradu je priređen doček, a više desetina hiljada ljudi bilo je ispred balkona u Beogradu.

„Najemotivniji doček… Prvi je doček bio kada sam osvojio Vimbldon 2011. godine, bilo je posebno, bio sam sa porodicom, prijateljima, timom i saradnicima i naravno da su proradile emocije. Ovako nešto verovatno nikada nisam doživeo, niti ću doživeti. Bio sam na pozornici sa šampionima drugog sporta kojima se divim, koje poštujem i koje podržavam i deliti pozornicu sa njima i njihove svetske uspehe je nešto što ću pamtiti čitavog života. I pesma Beogradskog sindikata koju su mi posvetili, taj trenutak me je duboko dotakao i dirnuo. Ja sam znao tu pesmu, ali nisam znao da je košarkaši znaju. Ne znam, jedan od najlepših momenata u mom životu“, rekao je Đoković u izjavi za RTS nakon što se rasplakao pri govoru na balkonu.

Nema sumnje da su sportisti ponos Srbije i najbolji ambasadori naše zemlje.

„Mi smo narod koji se nikada ne predaje i nikada ne odustaje. Pre nekoliko godina sam čuo da je Beograd koji je 47 ili 49 puta bio srušen i ponovo izgrađen. Taj duh se oseća sa ovim mladim ljudima koji su ovde večeras i oseća se njihov ponos, povezanost sa sportistima… Najveći ambasadori ove zemlje su sportisti i nama je neverovatna privilegija ova mogućnost da predstavljamo Srbiju sa grbom na grudima gde god da smo usvetu. Hvala ljudima na ljubavi veri, strasti i volji, slava Bogu“, zaključio je Novak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar