Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Novak Đoković je u utorak oko 11 objavio da je krenuo ka Melburnu gde će od 17. do 30. januara igrati na Australijan openu. I dok se Srbin nalazi u avionu, negde daleko iznad okeana, planeta nastavlja da govori o njegovom statusu. Jedna fora ubrzo je postala hit na internetu.

Đoković je dobio dozvolu Vlade Viktorije i Australijan opena da učestvuje na prvom grend slemu u sezoni, ali ostaje da se vidi da li će se složiti i Vlada Komonvelta.

PROČITAJTE JOŠ

Sve ovo učinilo je da Novaka prokažu kao glavnog zlikovca, čak i nakon što je dobio zvanične dozvole da igra sa medicinskim izuzećem.

Učinilo je to da Bajron Kej, poznati novinar, objavi fotografiju na kojoj se nalaze lekari i medicinski radnici u kombinezonima koji se obično nose kada se radi u kovid bolnicama.

Iako je slika navodila na drugi zaključak, opis fotografije nasmejao je mnoge.

„Skupljači loptica na Australijan openu idu na centralni teren za meč Novaka Đokovića“, aludirajući na to da je Srbin jedan od retkih koji će biti na turniru, a da se nije vakcinisao.

Zbog toga upravo vide njega kao nekog ko može da prenosi virus, a ovo je nasmejalo i legendarnu Kris Evert, nekada najbolju teniserku svetu. Ona je i objavila ovaj tvit novinara uz smajli koji se smeje.

I dok je Evert dobronamerno prihvatila šalu, to nije uradila članica Demokratske stranke SAD Tifani Tajl koja je napisala.

„I dalje mu nedotaje samosvesti da razume da nikada neće imati ljubav koju imaju Nadal i Federer“, napisala je Tajl.

Drugi korisnici su pisali i oštrije komentare.

„Razočarana sam zbog izuzeća. Veliki sam fan Novaka, ali ova drama je promenila moju ljubav i poštovanje kao navijača. Sigurna sam da je to lični izbor da se vakcinišete, ali tražiti izuzeće da se igra na globalnom turniru se prosto ne radi.“

„Želim da se nasmejem, ali nije smešno.“

„Treba da dobiju pravo da ne rade na mečevima sa ovim igračem.“

Bile su ovo samo neke od reakcija koje su privukle veliku pažnju javnosti.

BONUS VIDEO Pariz finale mastersa – Rasprava Medvedeva sa sudijom

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare