Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

"Rojters" je pokušao da omalovaži podvige Novaka Đokovića na US Openu - sada više nisu najvažniji uspesi, nego "ko je najvoljeniji".

PROČITAJTE JOŠ

Ranije, kada je Novak Đoković bio daleko od rušenja rekorda Federera na Grend slemovima, potencirala se statistika i 20 titula.

Kada je Rodžer igrao sa 34 godine, sa fascinacijama se pričalo i pisalo o tome što uopšte igra, sada kada Novak u tim godinama dolazi do praga kalendarskog slema, nema tih hvalospeva.

Tako je na red došla i reportaža koju potpisuju Džozef Eks i Rori Kerol ispred Rojtersa.

„Nekoliko trenutaka nakon što je Novak Đoković u petak stigao do finala US Opena i primakao se na korak od postizanja nedostižnog kalendarskog grend slema, grupa navijača na stadionu Artur Eš razvila je transparent sa fotografijom nasmejanog Srbina.

‘Sviđalo se to tebi ili ne, najveći svih vremena’, bila je poruka.

Zaista, nisu svi srećni što Đoković u nedelju ima priliku da osvoji svoju rekordnu 21. veliku titulu i prekine trostruku vezu sa Rodžerom Federerom i Rafom Nadalom. Tokom svog naizgled neumoljivog marša u istoriju, ostao je treći iza svojih dugogodišnjih rivala u srcima mnogih ljubitelja tenisa. Tokom dvonedeljnog teniskog turnira, 34-godišnjak je obnovio svoju vezu sa njujorškom publikom, naizmenično moleći obožavaoce za dodatnu podršku i delujući frustrirano kada to nije uspeo da dobije“, piše tandem Rojtersa.

Onda je usledila anketa.

„Đoković za sve svoje uspehe nije dobio bezrezervnu podršku u kojoj uživa Nadal, a posebno Federer. U razgovorima sa desetinama navijača tokom US Opena, praktično svi su rekli da više vole Švajcarca ili Španca, čak i oni koji se dive Đokovićevoj igri“, navodi se.

„Mi mrzimo Džokera“, rekao je 55-godišnji Brajan King, jedan anketirani navijač koji je došao u obeležjima Federera, iako Švajcarac ne igra u Njujorku.

Rojters se nije zaustavio, već je objavio i uvrede na račun Novaka.

„Kada teniseri budu pod stresom, možete videti njihovu pravu ličnost. Kada je pod stresom, ponaša se kao kreten“, preneta je čak i izjava supruge ovog navijača, Rite King.

Pitanje je da li bi se na ovaj način navodile izjave nebitnih i anonimnih navijača da su ovako surove na račun Federera ili Nadala,

U svakom slučaju, nema sumnje da je Novak dobio motiv više za nedelju i 22.00, kada će igrati protiv Danila Medvedeva za 21. slem.

BONUS VIDEO – Đokovićeve majstorije protiv Beretinija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare