Novak Đoković Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Prognoze za prvi grend slem u sezoni

Srpski teniser Novak Đoković važi za prvog favorita na Australijan openu, bar tako misli teniska analitičarka i nekadašnja igračica Laura Robson.

Organizatori su najavili da se Novakovo ime nalazi na listi onih koji će trenirati u utorak u Rod Lejver areni od 16.15. To će Srbinu biti prvo javno pojavljivanje na tenisskom terenu, posle poraza na Junajted kupu od Aleksa De Minora.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako Novak od tada vuče probleme sa povredom ruke, Robson smatra da u Australiji ne postoji teniser koji bi mogao da ga savlada u ovom trenutku.

„Teško je videti nekog ko bi mogao da ga pobedi u Melburnu. Postoji nešto što odgovara njegovoj igri i navijači su ludi od želje da ga podrže ovde, ne viđate to nigde drugo na svetu. Mislim da Novak jako voli da igra ovde“, kaže Britanka.

Smatra da povreda Novaku neće praviti probleme. Uostalom i sa različitim povredama je znao da osvaja titule.

„Ima malih problema sa podlakticom, ali imao je tih problema i ranije. Pretpostavljam da zna kako da se nosi sa tim i verujem da će biti spreman za početak. Imajući u vidu da je to Đoković, mislim da će zahtevati kasniji početak, s obzirom na to da je osvajao ovaj turnir mnogo puta“, zaključila je Robson.

Novak će u Melburnu braniti titulu i 2.000 ATP bodova, a mogao bi da se domogne 25. grend slem titule, odnosno 11. u Australiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar