(AP Photo/Ng Han Guan)

Zna se ko je favorit uprkos poznim igračkim godinama

Legendarni teniseri Džim Kurijer i Endi Rodik su zajedno sa Nikom Kirjosom pričali o predstojećem Australijan openu.

Glavni favorit i branilac titule biće Novak Đoković, koji je u velikom stilu završio sezonu osvajanjem Završnog mastersa, a očekuje se da u punoj formi bude i na startu naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Kurijer je Novakovu dominaciju u Australiji uporedio sa onom koju ima Rafael Nadal na Rolan Garosu.

„Klađenje protiv Novaka u Australiji je kao da se kladite protiv Rafe na Rolan Garosu. Rafa je 14 puta osvajao Rolan Garos, dok je Novak 10 puta pobedio u Australiji“, rekao je Kurijer.

On inače ima 53 godine, svojevremeno je bio prvi na svetu, a osvojio je četiri grend slema.

Kirjos takođe nema sumnju oko prvog favorita za titulu, koja bi Novaku bila 25. iz kolekcije najvećih trofeja.

„Da, dosadno predviđanje za mene. Mislim Novak, naravno. Oseća se komforno u Australiji, a nakon onoga prošle godine, u suštini je nedodirljiv. Nema znakova usporavanja, tako da kažem – Novak“, rekao je Kirjos.

Svoje mišljenje istakao je i Rodik.

„Neću da se kladim protiv Đokovića. To ne znači da ne verujem da neko drugi ima šansu, ali neću staviti svoj novac protiv Đokovića. Svakako da nisam promenio svoje mišljenje o njemu i na osnovu onoga što smo videli protiv Alkaraza i Sinera, tipujem na Novaka“, zaključio je Amerikanac.

Australijan open biće na programu od 14. do 28. januara, a nakon njega će Karlos Alkaraz imati šansu da prestigne Đokovića na ATP listi ukoliko na startu sezone odigra mnogo bolje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar