Novak Đoković je doneo odlučujući poen Srbiji u meču protiv Austrije u Dejvis kupu koji se igra u Insbruku pobedom protiv domaćeg igrača Denisa Novaka sa 6:3, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je tako došla do 2:0 i pobede u prvom kolu bez obzira na ishod dublova.

Iako je Srbija startovala pobedom u prvom meču, Novak Đoković smatra da je još rano pričati o osvajanju takmičenja.

„Rano je pričati o tituli u Dejvis kupu. Razne kombinacije koje imao za singl dubl i dubina te ekipe nam dozvoljava da se nadamo da možemo da odemo daleko u takmičenju. Prvo moramo da prođemo grupu, pa četvrtfinale koje će biti ovde u Insbruku i koje će biti dosta teško. Ukrštamo se sa dosta kvalitetnim reprezentacijama u četvrtfinalu. Proći kroz Insbruk i doći u Madrid je samo po sebi veliki uspeh. Ja uvek imam najviše ambicije. Sama činjenica da uvek igramo dva singla i jedan dubl, ako dobijemo taj jedan singl, a od mene se uvek očekuje da pobedim, u dobroj smo situaciji. Ima na papiru kvalitetnijih ekipa, ali mislim da smo mi jedni od jačih reprezentacija“, odgovorio je srpski teniser na konferenciji za medije na pitanje portala Nova.rs.

On kaže da će biti spreman za igranje u dublu, ali se nada da neće biti potrebno.

„Što se tiče kombinacija za dubl, ja ću biti tu, ako selektor smatra da mogu da doprinesem. Ja se pripremam kao da svaki dan igram dubl, i danas sam se spremao. Odlučili smo da je pri ovom rezultatu bolje da igraju Filip i Nikola. Videćemo ako bude neki meč 1:1 posle singlova, da će se od mene očekivati da igram sa nekim od njih dvojice, ali daj bože da dubl ne odlučuje“, rekao je Đoković za Nova.rs.

Na pitanje o dometima i trenutnom stanju u PTPA, organizaciji za zaštitu prava tenisera iza koje stoji srpski broj 1, on za naš portal kaže da je to bila neminovnost.

„PTPA je organizacija koja neminovno mora da postoji. Nije to moja ideja ni Pospišilova ideja. To je projekat i zamisao koji je prisutan 20 godina u tenisu. Mnoge organizacije, mnogi igrači su pokušali nešto da urade jer se stvorio monopol po tom pitanju, da igrači prosto nemaju snage, ni prava da se izbore za te stvari. Ja i Vašek smo bili dovoljno odvažni da napravimo tu organizaciju koja prikuplja potpise muških i ženskih tenisera i teniserki. To je asocijacija i za žene. To je za svaku poziciju na svetu. Jedan od najvećih ciljeva je da proširimo broj igrača koji mogu da žive od ovog sporta. Svi pričaju o tome koliko se zarađuje na grend slemovima, pa se pravi saldo top igrač i igračica. Naravno da će se stvoriti utisak da smo mi teniseri razmaženi i da pokušavamo da skupimo koju paru više za sebe, ali je to daleko od realnosti koje ja pokušavam da objasnim medijima“, rekao je Đoković u odgovoru na naše pitanje.

On veruje da je PTPA budućnost.

„Nadam se da će sve više tenisera i teniserki prepoznati važnost ove organizacije koja će u budućnosti predstavljati 100 posto prava tenisera i njihove interese. Trenutno imamo u ATP i WTA situaciju gde smo podeljeni između turnira i igrača 50:50, a često je tu konflikt interesa gde se igrači na kraju uhvate za kraći doe štapa. Ja sam kao broj jedan na svetu u privilegovanoj situaciji i znam da se moj glas daleko čuje i pokušavam da ga koristim za takve stvari, jer sam bio u njihovim patikama i znam koliko je teško živeti od ovog sporta na početnom nivou. Ljudi će uvek kreirati naraciju u medijima onako kako odgovara onome ko plaća za taj narativ više. Nadam se da će prepoznati važnost ovoga“, rekao je najbolji teniser sveta u odgovoru na pitanje portala Nova.rs.

On je u razgovoru za srpske medije rekao i da ne zna d ali će Srbija učestvovati na ATP kupu u Australiji i samim tim, nije razvejao dilemu oko svog odlaska na prvi grend slem u sezoni.

„Voleo bih da Srbija igra na tom takmičenju. Videćemo“, ostao je zagonetan Đoković.

BONUS VIDEO Izjava Lajovića posle pobede protiv Melcera u Dejvis kupu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare