Novak Đoković Novak Djoković
Novak Đoković Foto: TANJUG/AP Photo/Elise Amendola

Danil Medvedev je napravio veliki uspehu na US Openu gde je osvojio svoj prvi grend slam trofej u karijeri, a u finalu je uspeo da pobedi Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Njegov trener Žil Sevara pričao je o tom podvigu i pobedi protiv jednog od najvećih igrača svih vremena.

„Ne postoji čarobni štapić. Potrebno je da igrate najbolji mogići tenis, igrate kvalitetne udarce i da budete spremni da se menjate tokom meča, kako vam se novak ne bi adaptirao i pročitao vam igru.“, istakao je Servara.

On je objasnio da je postojalo više različitih taktičkih opcija tokom meča.

„Danil je ubacivao lopticu u sredinu terena da ne bi otvarao uglove i da ne bi morao mnogo da trči. Dobar servis je bio jedan od ključnih segmenata. Servirao je baš dobro“, rekao je 40-godišnji Francuz.

Francuz je istakao i koliko ovaj trofej znači Medvedevu

„Osvajanje grend slema je bilo sledeća etapa, kao što je jedna etapa bila osvajanje prvog mastersa. Rekao bih da je on sada član teniskog Panteona, ali praktično je smešno reći tako nešto kada imate na umu da su Novak, Rodžer i Rafa osvojili po 20 slemova. Ali sve je bilo podređeno tome“, rekao je Servara,

Servara je objanio i da njegov pulen teško podnosi poraze.

„On mrzi da gubi kada igra Plejstejšn i izgubi, on se mnogo nervira“, rekao je Servara.

Pobeda u Njuorku je bio i revanš za finale u Melburnu.

„U Australiji nismo imali šanse, Novak je bio na apsolutno drugom nivou. Nama tokom priprema nije značilo to što je Novak napadao rekordnu 21. titulu. Mnogo smo radili na servisu, pripremali smo strategije da se borimo protiv kompleksnosti Novakovog talenta“, rekao je Servara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar