Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je u nedelju svoju 23. grend slem titulu.

Time je postavio apsolutni rekord, koji je do nedelje delio sa Rafaelom Nadalom i sada ima najviše titula sa najvećih turnira u istoriji tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Posle najvećeg uspeha koji je ijedan teniser u singlu postigao, Novaku je stiglo nebrojeno mnogo čestitki.

Ipak, malo ko se nadao da će se oglasiti i najbogatiji čovek na planeti, Ilon Mask. Mask je vlasnik društvene mreže Tviter i prema Forbsovoj listi, ima 226,4 milijarde dolara.

Novak je posle istorijskog uspeha, kojim je nadmašio Rafaela Nadala i još dalje iza sebe ostavio Rodžera Federera objavio fotografiju sa peharom Rolan Garosa i to nije promaklo Masku.

„Čestitam“, napisao je kratko Mask u odgovoru na Đokovićevu fotografiju sa peharom i brojem 23. Još je zanimljivije što je ekscentrični milijarder pre samo nekoliko dana predviđao da će jedan sport u usponu, piklbol, „smrviti“ tenis.

Inače, Đoković je do najvećeg uspeha karijere došao kroz tri seta finala sa Kasperom Rudom, norveškim igračem koji je na prethodnih pet grend slemova, tri puta igrao finala.

Sva tri puta je gubio. Lani od Nadala u finalu Rolan Garosa, pa od Karlosa Alkaraza na US openu i sada od Đokovića u Parizu. Ovog puta je bilo 7:6 (1), 6:3, 7:5.

BONUS VIDEO: Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar