Novak Đoković Foto:REUTERS/Pablo Morano

Novak Đoković se nikada nije libio da kaže ono što misli, čak i kada je bio svestan da bi zbog toga mogao da snosi neće javne, a neke prećutne sankcije.

Ipak, to ga ni u jednom trenutku nije pokolebalo, pa se nije libio ni da američkim medijima kaže kako je izgledalo tokom 1999. godine i NATO bombardovanja.

PROČITAJTE JOŠ

Intervju koji je 2020. godine dao Grejemu Besingeru sada je opet postao hit kada ga je objavio „NBC 5“ na društvenim mrežama.

Deo tog intervjua možete pogledati na snimku pred vama.

„Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju jednu malu? S bespomoćnim ljudima na ulicama i da sve unište? Ja nisam to nisam mogao da razumem. Ne postoji nikakvo opravdanje za rat, ne postoji nikakvo opravdanje za bombardiranje, ubijanje nekog i uništavanje nečijeg doma“, počeo je Novak.

Nije se na tome zaustavio, već je bio prilično oštar.

„To je najgora vrsta okrutnosti. To je mene, a i sve u Srbiji, vrlo razljutilo. Ožiljci tih emocija i besa i danas postoje u svima nama iz Srbije. Ali radio sam na sebi, na tim emocijama, kako bih oprostio. Morate oprostiti. Na kraju krajeva, kako vas može nešto više pokretati od ljubavi, a ljubav je praštanje.“

Zatim je pojasnio kroz šta je sve Srbija prošla u poslednjih 20 godina.

„Ljudi u Srbiji su puno propatili u posljednjih stotinak godina. Samo u Prvom svetskom ratu više od milion Srba je poginulo. Ali, vidite, to je na neki način sudbina našeg naroda na ovim prostorima, ali ja još uvek verujem da nas to može učiniti jačim. Ja zaista imam poštovanje prema svemu što sam doživeo u životu, jer znam da su me, naročito pomenute stvari (teškoće), učinile tako otpornim i snažnim, ali istovremeno i zahvalnim za sve što sada imam u životu“, završio je srpski as.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar