Novak Đoković Australian Open 2015. Novak Djoković
Novak Đoković Australian Open 2015. Foto: EPA/JULIAN SMITH

Federalni ministar trgovine i turizma u Australiji, Den Tihan, kaže da bi Novaku Đokoviću trebalo dozvoliti da se takmiči na Australijan openu ako je nevakcinisan i spreman za dve nedelje karantina.

PROČITAJTE JOŠ

Premijer australijske države Viktorija, u kojoj se igra prvi sezonski Grend slem, Danijel Endjuz, želi da zatvori vrata svakom nevakcinisanom igraču, u sredu je potvrdio da neće pustiti nikog ko nije u potpunosti vakcinisan protiv koronavirusa.

Tome kontrira ministar Tihan, koji je u četvrtak rekao da treba primeniti „zdrav razum“ i svakom nevakcinisanom igraču dozvoliti da se takmiči, ako pristane na 14 dana karantina po dolasku.

„Ovde treba da koristimo zdrav razum. Ako možemo da dovedemo igrače, a posebno najbolje igrače na svetu i oni mogu da izdrže dvonedeljni karantin, čini mi se da je to predlog zdravog razuma“, rekao je Tihan za australijske medije.

Najbolji teniser sveta napada istoriju, 21. Grend slem i jubilarnu 10. titulu Australijan opena.

„Novak Đoković je temelj Australijan opena i jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao na ovom turniru. Bila bi šteta da ne nađemo način, posebno ako je bio spreman da odradi dve nedelje karantina, da dođe i odbrani izvanredan rekord koji ima na Australijan openu. Neverovatno je važno da se vakcinišete, ali ono što treba da uradimo je da koristimo zdrav razum. Ako postoji dvonedeljni karantin i igrači su bezbedni, to znači da možemo da održimo turnir kako dolikuje“, naveo je Tihan.

Turnir počinje 17. januara, a organizacija Tenis Australija navodi da će uskoro objaviti sve propise i procedure za predstojeći kalendar takmičenja.

Jedno je sigurno, došlo je do nezapamćene situacije, da australijske vlasti i političari dolaze u sukob zbog Novaka Đokovića.

Sa druge strane, Novak mirno čeka rasplet, već je u Francuskoj, došao je u Kan i sprema se za turnir u Parizu.

BONUS VIDEO Nemanja Nedović je komšija Novaka Đokovića na Pavlovačkom jezeru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram