Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Navikli smo godinama unazad da Novak Đoković mora da trpi napade. Neki su bili opravdani, ali ogromna većina nema nikakvo utemeljenje.

Poslednja bura se podigla kada je Kameron Nori prokomentarisao da je začuđen odlukom da Đoković igra na Završnom turniru u Torinu.

PROČITAJTE JOŠ

Novak će dobiti priliku da igra u Torinu jer je osvojio grend slem (Vimbldon), a uspeo je da ostane u Top 20 u ATP trci. Ovo pravilo je tek sada prvi put iskorišćeno iako postoji od 2000. godine.

Noriju se to nije dopalo.

„Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi deluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa“, rekao je Nori.

Reagovao je i Stjuart Dugi, agent Nika Kirjosa.

„Prvo i najvažnije, Novak zaslužuje da bude u Torinu! Ali čini se proizvoljnim da je on jedini igrač koji ima koristi od nastupa na Vimbldonu“, naveo je Dugi.

Najviše prašine je podigla Monika Puig, bivša olimpijska šampionka, i to iz čistog neznanja (ili neobaveštenosti)

„Pomalo sam zbunjena vestima koje sam pročitala danas. Dakle, Đoković se plasirao na ATP finale u Torinu jer je osvojio Vimbldon (iako nije bilo bodova), ali Ribakina se nije kvalifikovala za WTA finale iako je isto osvojila Vimbldon, jer na njemu nije bilo bodova“, zapitala se Puig.

Njoj je smetalo što postoji razlika između Jelene Ribakine i Đokovića, ali je zaboravila da se razlikuju dve krovne organizacije koje imaju različita pravila. Kada je to čulo poručila je da joj je „srce i dalje slomljeno“.

BONUS VIDEO Đoković nakon velike borbe osvojio prvi set protiv Kresija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar