Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Nadal oduševio svojom igrom.

Rafael Nadal je došao do 14. titule na Rolan Garosu nakon što je u finalu savladao Kaspera Ruda sa 6:3, 6:3, 6:0 i ujedno osvojio svoj rekordni 22 grend slem trofej.

PROČITAJTE JOŠ

Teniska legenda i ekspert „Eurosporta“, Mats Vilander bio je oduševljen igrom Španca na pariskoj šljaci,

Vilander je poručio da „rekord Nadala dugo neće biti oboren“.

„Svedočimo Nadalovom pisanju istorije, znali smo to i pre. Džon Mekinro je rekao da ovaj rekord nikad neće biti srušen, ne, zaista neće biti oboren na grend slemu. Da li će ovaj rekord biti potučen u bilo kom sportu koji se igra na godišnjoj bazi? To je pravo pitanje“, kaže Vilander aludirajući na 14. titula u Parizu koje ima Španac

Vilander je bio oduševljen zbog činjenice da je Nadal najvio da nema govora o povlačenju.

„Ne ide on nikud. To kako je izgledao na 3:1 u drugom setu. Teško da može bito boljeg meča na šljaci. Naverovatan je. Mislio sam da će u nekom momentu da se pokaže koliko ima godina, da će modernost Rudove igre da se isplati, ali nije se to desilo. Igrao je Rafa pametno velike poene, mogu samo da zamislim šta je Rud osećao tokom meča. Nemoguće je“.

Osvrnuo se Vilander i na povredu Nadala.

„Takođe, mislim da je ovo najslađa titula za Nadala. Prvo, nije znao da li će moći da igra, svako jutro se budio s tim pitanjem. Ali sada moramo da se fokusiramo ne na 14, već na 22. titulu. Ima dve više od Novaka i Rodžera, to bi mogao da bude razlog da bude najbolji svih vremena. Opet, on je tako skroman i kako stvari stoje, izgleda da će nastaviti“, poručio je Mats.

BONUS VIDEO Barbara Šet o rivalstvu Đokovića i Nadala i značaju da Novak ostane prvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar