Novak Đoković ATP Rim
Foto: AP Photo/Gregorio Borgia)

Ovog ponedeljka je objavljena nova ATP lista, a razlika između najboljeg na svetu Novaka Đokovića i drugoplasiranog dugo nije bila manja.

Đoković je porazom u finalu izgubio 400 bodova na prvom mestu, pa je sada na 11.063 bodova.

PROČITAJTE JOŠ

Njemu je broj bodova umanjen i pored odličnog rezultata jer je 2020. godine bio šampion u Rimu.

I dalje se Novak nalazi u prednosti u odnosu na drugoplasiranog Danila Medvedeva (9.793 bodova), ali je razlika sada tek 1.270 bodova! Na momente je Novak imao i po četiri hiljada bodova prednosti u odnosu na prvog sledećeg, ali mu je sada potreban niz dobrih rezultata (pa i titula) kako bi se sigurno održao na vrhu.

Prva pozicija Đokoviću je garantovana do sredine juna, a od učinka na Rolan Garosu može da se promeni i stanje na ATP listi. Medvedev u Parizu brani samo 10 bodova, pa bi svoj konto mogao da uveća za 1.990 bodova eventualnom titluom.

Sa druge strane, Novak će braniti finale i 1.200 bodova, a može da poboljša saldo za još 800 u slučaju da po drugi put osvoji titulu na jedinom grend slem turniru koji se igra na šljaci.

Prvi srpski teniser posle Đokovića na ATP listi je Dušan Lajović koji zauzima 40. poziciju, samo jedno mesto lošije je rangiran Filip Krajinović.

Na 47. mestu se nalazi Miomir Kecmanović, dok je na 54. Laslo Đere.

ATP lista
Foto: Screenshot atptour.com

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar