Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Igrači kažnjeni zbog političkih igara.

Novak Đoković se vraća iz Londona kao šampion Vimbldona po sedmi put u karijeri, ali mu to nije mngo pomoglo kada je u pitanju najnovija ATP lista koja je izašla ovog ponedeljka.

PROČITAJTE JOŠ

Ono što je već dugo vremena bilo poznato, sada je i došlo na naplatu.

#related-news_0

ATP je oduzeo bodove osvojene prošle godine, ali zbog kazne za organizatore Vimbldona, ove godine neće biti dodeljivani za postignute rezultate zbog skandala sa zabranom igranja ruskim i beloruskim igračima.

To znači da će Đoković uprkos šampionskoj tituli ostati bez 2.000 bodova i dožoiveti veliki pad pa će od ovog ponedeljka biti sedmi teniser sveta. Pad je doživeo i Mateo Beretini koji je igrao finale prošle godine i sada će iti 15. teniser sveta.

Iako nisu učestvovali, Danil Medvedev i Aleksandar Zverev su zadržali pozicije jedan i dva.

Profitirao je Rafael Nadal koji će od ovog ponedeljka biti treći igrač planete dok su se ispred Novakaa ugurali i Stefanos Cicpas, Kasper Rud i Karlos Alkaraz.

Kada su u pitanju ostali srpski igrači, Filip Krajinović je 30. mestu, Kecmanović odmah iza njega, Laslo ĐEre na 51. poziciji dok je Dušan Lajović 57. igrač sveta.

Đoković je rekorder po broju nedelja na poziciji jedan u muškoj konkurenciji sa 373, ali mu fali još četiri da bi se izjednačio s aŠtefi Graf i stigao do apsolutnog rekorda.

ATP lista

1. Danil Medvedev 7.775

2. Aleksandar Zverev 6.850

3. Rafael Nadal 6.165

4. Stefanos Cicipas 5.150

5. Kasper Rud 5.050

6. Karlos Alkaraz 4845

7. Novak Đoković 4.770

8. Andrej Rubljev 3.700

9. Feliks Ože Alijasim 3.445

10. Janik Siner 3.185

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar