Novak Đokovič Foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Novak Đoković, najbolji teniser planete, počeo je 424. nedelju na vrhu sveta, a tu će sigurno ostati do kraja Rolan Garosa. Iako Srbin nije igrao u prethodnom periodu, uspeo je da zadrži prvo mesto.

Đoković trenutno ima 9.990 bodova na prvom mestu ATP liste, a na drugom mestu je Janik Siner sa 8.860 bodova.

Italijan je u Madridu zaradio 200 bodova, ali se tamo i povredio, te kasnije objavio da neće igrati u Rimu, što je nova šansa za srpskog tenisera da uveća prednost, što je već dugo čekao.

PROČITAJTE JOŠ

U Rimu neće biti ni Karlosa Alkaraza koji je trenutno na 7.345 bodova.

Novak u Rimu brani četvrtfinale od prošle godine. Tada je ispao od Holgera Runea u tri seta i ako ne ode korak dalje ili ne uzme titulu, onda će braniti 200 bodova. Sve i da ostane bez njih, ni najbliži pratilac ne može da ga stigne pre Rolan Garosa.

Između Rima i Rolan Garosa se igraju Ženeva i Lion od po 250 bodova, a Janik u Rimu gubi 100 bodova jer je prošle godine ispao u osmini finala, tako da bi trebalo da ima 8.760 kada se taj turnir završi. Čak i kada bi teoretski osvojio Ženevu i Lion, 500 bodova mu ne bi mnogo značilo.

Srpski teniser ove sezone nije osvojio još nijednu titulu, pošto je od Sinera izgubio u polufinalu Australijan opena, od Kaspera Ruda u polufinalu Monte Karla, a od Luke Nardija u trećoj rundi Indijan Velsa. Siner ima tri titule, u Australiji, Roterdamu i Majamiju.

U Top 10 nalaze se još i Danil Medvedev, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Hubert Hurkač i Grigor Dimitrov.

Foto: Printscreen

BONUS VIDEO Novak nakon ispadanja u Monte Karlu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar