Foto: Pedja Milosavljevic / [email protected]

Svašta smo mogli da vidimo na internetu proteklih godina, otuda i ne čudi što se o sajber sigurnosti toliko govori. Ipak, čini da taj problem nisu rešili ni u ATP.

U utorak ujutru je hakovan nalog ATP na X (bivši Tviter), a onda su hakeri odlučili da postave fotografiju koja predstavlja provokaciju za sve ostale i slavljenje sopstvene zemlje za njih same.

PROČITAJTE JOŠ

Postavili su fotografiju sa dronom sa slikom „Velike Albanije“, istim dronom koji je prekinuo ranije meč Srbije i Albanije 2014. godine pre nego što je štoper Stefan Mitrović skočio i skinuo zastavu.

Martin Etkinskon, glavni sudija susreta, prekinuo je meč, a registrovan je 3:0 u koristi „orlova“. Ipak, nije bilo koristi od toga jer su Srbiji oduzeta tri boda.

I onda devet godina kasnije se ista fotografija pojavila na X nalogu ATP.

Povod za ovaj potez je činjenica da Albanci slave dan državnosti, pa su to želeli da proslave skandalom.

Nije slučajno izabran ATP jer je upravo Srbin Novak Đoković najbolji teniser u istoriji. Ipak, za razliku od ove objave koja je ubrzo obrisana, to neće moći da se desi. Istorija će zauvek pamtiti ono što je uradio.

Jadni su ovakvi pokušaji da se skrene pažnja. Ipak, dugo će se još govoriti o uspesima srpskih igrača. Pa, možda dogodine mogu da ponove ovakav podli potez. To i dalje neće promeniti istoriju.

BONUS VIDEO Đoković: Jedna lopta, moja… Tragičar sam