Foto: EPA/Marijan Murat

Anri Lekont, legendarni teniser i sadašnji analitičar na Eurosportu, naširoko je govorio o divljenju prema Novaku Đokoviću.

Najbolji igrač sveta je prošao kroz teške trenutke na US Openu, ali je uspeo da napravi trijumfalan povratak i osvoji turnir u Rimu.

PROČITAJTE JOŠ

„Samo ću reći da je Novak pravi šampion, pravi broj jedan na svetu i da je zaslužio trofej. U svemu što mu se dogodilo je reagovao kao pravi šampion. I samo zbog toga što je uspeo da se vrati u ritam i da odigra najbolje što može, da pobedi u Rimu, uprkos pritiscima, kritikama… Pravi šampion“, naveo je Lekont.

Kako je istakao Đoković je imao najbolju moguću reakciju na sve što mu se dogodilo.

„Ne treba pričati mnogo, samo treba pobeđivati i pobeđivati. To je uradio. Potvrdio je da može da bude on i naučio je iz svega. Postao je bolji“.

Lekont je dodao i da niko ne zna šta Novak može da učini na mentalnom planu na Rolan Garosu.

„Morate da imate u vidu sve kroz šta je prošao kroz život, sa roditeljima, braćom, da bi postao najbolji na svetu. Sve je bilo teško i komplikovano za njega, ali ga je problem sa US Opena samo ojačao. On radi na svom temperamentu i zato je toliko jak mentalno. Mnogo je morao da radi tokom godina na fizičkom i mentalnom planu. Nekada je koristio različite strategije, bio je „Džoker“, ali je sada toliko jak“.

Lekont je ponovio da mu je neverovatno to što je Đoković uradio u Rimu.

„Neverovatno… Mnogo ga poštujem. Ja Rodžera Federera nazivam Džejmsom Bondom, imamo i Rafu Nadala koji uvek ide do krajnjih granica, ali je Đoković potpuno druga dimenzija. Njih trojica su „Avendžeri“, oni su sa druge planete“, naveo je Lekont.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare