Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Još jedna prepreka do Nadala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prošao je osminu finala Rolan Garosa, pošto je u trećem kolu savladao Slovenca Aljaža Bedenea sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je trajao sat i 46 minuta, a Novak je sve vreme bio dominantan. Dopustio je rivalu samo jednu brejk šansu, koju je uspeo da spase.

Tokom prvog seta osvojio je svih pet gemova na svoj servis i prepustio rivalu samo tri poena. Što se brejka tiče, on je došao u šestom gemu kada je Novak iskoristio šestu brejk loptu u meču. Bedene je izgledao nemoćno, pokušavao je da napada, ali je mnogo grešio.

Slovenac je poveo u drugom setu sa 1:0, ali je Novak uzeo tri gema zaredom. Naredna dva servis gema osvojio je sa nulom, da bi još jednim brejkom zatvorio set i poveo sa 2:0.

Malo je falilo da Bedene iznenadi na startu trećeg dela, jer je imao brejk loptu, nakon nekoliko Novakovih grešaka. Novak je serijom dobrih udaraca i završnim volejom to spasao. Usledio je servis viner, pa greška Bedenea iz riterna za početno vođstvo za Novaka u trećem setu.

Pobednik je bio odlučen nakon četvrtog gema, kada je Novak stigao do novog brejka kojim je poveo sa 3:1. Sačuvao je svoj servis još dva puta, a potom drugim brejkom u setu, a petim u meču došao do konačnih 6:2.

Meč Đokovića i Bedenea, sa tribina su posmatrale mnoge fudbalske legende, poput Zinedina Zidana, Arsena Vengera, Klarsensa Sedorfa, Nemanje Vidića, Mihajla Pjanovića…

Novak će u narednom kolu igrati protiv Dijega Švarcmana, koji je sa 3:0 pobedio Grigora Dimitrova.

BONUS VIDEO Sergej gleda Novakov meč u Rimu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar