Novak Đoković sa osvojenom titulom 2021. godine u Beogradu
Novak Đoković sa osvojenom titulom 2021. godine u Beogradu; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Navijači odbrojavaju dane do povratka Đokovića na teren, ali i do velikog rekorda.

Novak Đoković, prvi teniser planete, naporno trenira u Monte Karlu na kom će od 11. aprila igrati prvi put još od turnira u Dubaiju koji je igrao februara.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski as je odradio treninge sa Aslanom Karacevim, Janikom Sinerom i dečacima sa Pjati akademije, ali i sa Stanom Vavrinkom, a snimaka nije bilo previše.

Uglavnom su najzagriženiji navijači uspevali da podele nekoliko snimaka ili je to činio zvanični nalog turnira. Nije poznato u kakvoj je formi Đoković, ali teško da je dozvolio sebi da bude daleko od najbolje.

Neophodni su mu mečevi i tu nema nikakve dileme i sam je pričao da mu je nakon duže pauze neophodno da što više oseti lopticu. Otuda ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ga vidimo uskoro i u dublu, možda čak i u Beogradu.

Prednost u odnosu na ostale igrače je što je mogao da se na miru pripremi za sezonu na šljaci, jer nije mogao da se takmiči u Indijan Velsu i Majamiju.

Potrebno mu je da ima što više mečeva, pa verovatno ima izuzetno visok intezitet treninga u Monaku.

I upravo je broj mečeva (i pobeda) ono što će biti posebno zanimljivo po povratku Đokovića.

Najbolji teniser sveta trenutno ima 991 pobedu u karijeri i treći je na listi od svih aktivnih igrača, ispred su samo Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Najviše pobeda aktivnih tenisera

Rodžer Federer 1.251 pobeda

Rafael Nadal 1.043

Novak Đoković 991

Endi Mari 700

Dakle, Novaku nedostaje samo devet trijumfa do jubileja koji je privilegija samo najvećih tenisera svih vremena. I tih devet pobeda ne bi mogle da dođu u idealnijem momentu.

Đoković je slobodan u prvom kolu turnira u Monte Karlu, a do titule ga deli pet pobeda. Ipak, imaće motiv više da prikaže dobre partije jer bi onda pozornica bila sprema da se u Srbiji napravi pravi podvig pred domaćim navijačima.

Da je Nole želeo da planira ne bi sam mogao bolje da izabere. Sudbina je umešala prste, pa bi ukoliko osvoji titulu u Monte Karlu i Beogradu, jubliarnu 1000. pobedu mogao da ostvari u svom gradu pred 8.500 navijača.

Na Serbia Openu bi tako navijači mogli da prisustvuju istoriji i ostavarenju do kog su od aktivnih igrača stigli samo preostali članovi „Velike trojke“.

Đoković je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Amerikanca Markusa Đirona i Španca Alehandra Davidoviča Fokine. Zatim bi mogao na Roberta Bautistu Aguta, Karlosa Alkaraza (duel koji bi svi želeli da vide), potencijalno u polufinalu Kasper Rud i kasnije u finalu Stefanos Cicipas ili Aleksander Zverev.

Istorija bi 24. aprila mogla da se ispiše u Beogradu – bolje zaista ne bi moglo.

BONUS VIDEO Jedan je Đoković Novak: Orio se Pionir, navijači Zvezde u transu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar