Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Kameron Nori prestigao je Novaka Đokovića po broju pobeda u 2021. godini, a sada je osvojio i Indijan Vels.

PROČITAJTE JOŠ

Britanac je iz senke došao do „krema“ svetskog tenisa u smiraj sezone, a već pobedom nad Dijegom Švarcmanom za polufinale Indijan Velsa, došao je do 45. pobede u sezoni i prestigao Novaka.

Tome je dodao još dve pobede, u finalu je nadigrao Nikoloza Basilašvilija preokretom za svoj 47. trijumf u 2021. godini.

Ujedno, izjednačio se sa Novakom po broju odigranih finala, ima ih čak šest u sezoni.

Prvi put je osvojio Masters trofej, sve mu i dalje deluje kao san.

„Toliko mi znači, moja najveća titula. Tako sam srećan da to ne mogu sada ni opisati. Bio je ovo čudan meč u finalu, ali prilično veliki za mene i moj tim. Ne mogu da verujem. Da ste mi rekli da ću biti pobednik pre početka turnira, ne bih vam verovao, pa ovo je neverovatno.“

Basilašvili je dobio prvi set, ali je onda Nori došao do željene igre.

„Bilo mi je pomalo nelagodno na terenu, bilo je vetrovito i on se tu bolje snašao. Bilo mi je teško da steknem malo samopouzdanja u svojim razmenama, bile su kratke. On je samo razbijao s vinerima, pa kad sam u drugom setu napravio par velikih udaraca u jednom gemu, dobio sam samopouzdanje. Uspeo sam da pronađem adekvatan rad nogu i stopala, ponovo sam počeo da se krećem i dođem do pravih razmena, što mi je išlo u prilog“, naveo je Nori.

On je sada deseti u trci za nastup u Torinu na završnom turniru ATP sezone, preskočio je Janika Sinera, Ožea Alijasima i Aslana Karaceva, pao je još Pablo Karenjo Busta.

Ispred su Kasper Rud, Rafael Nadal i Hubert Hurkač, s time da je pod znakom pitanja Nadal zbog povrede.

Novakova imperija od Amerike do Srema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar