Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Novak Đoković je priznao kako će mu narednih nedelja biti neobično da se takmiči bez publike na Mastersu Sinsinati i US Openu, ali pre svega jer tamo neće biti njegovoh najvećih rivala, Federera i Nadala.

Đoković će na oba takmičenja biti prvi nosilac, ali takmičenje na US Openu, koje počinje 31. avgusta i završava se 13. septembra biće prvi od Novakovih 61 grend slemova na kojim neće biti Španca i Švajcarca.

PROČITAJTE JOŠ:

Nadal se preorijentisao na sezonu na šljaci u Evropi, Federer je imao dva operativna zahvata na kolenu i oporavlja se, tako da će Novak imati „zadatak“ da nastavi niz titula „velike trojke“ na velikim turnirima.

PROČITAJTE JOŠ: Novak: Malo je nedostajalo da ne dođem u Njujork

Poslednjih 13 grend slemova dobio je neko iz kruga Đoković-Federer-Nadal. Ipak, srpski as kaže da će mu biti neobično.

„Čudno je, jer su ova dva igrača legende našeg sporta. Sa ili bez publike na turniru, oni će svakako mnogo nedostajati“, kaže Đoković za „Njujork Tajms“.

On ipak kaže da odsustvo njih dvojice i uopšte osmorice iz Top 100 na ATP listi, uključujući i bivšeg šampiona Stana Vavrinke, neće ugroziti kvalitet takmičenja.

Mnogo se priča o toj tituli GOAT, najboljeg igrača svih vremena. Glavni parametar je broj grend slem trofeja, Federer ima 20, Nadal 19, Novak 17. Ovo mu je šansa da ih pristigne.

„Jedan od razloga zašto igram na ovom najvišem nivou je što želim da dosegnem veće visine u svetu tenisa“, priznao je Novak.

Bilo je predloga da se US Open igra u tri, umesto u maksimalno pet setova.

„Možda ćemo ubuduće razgovarati o tome, jer su ove okolnosti zaista vrlo neobične“, dodao je teniser broj jedan.

On smatra da to što Rodžer i Rafa nisu tu neće imati veliku ulogu u smislu da će se budućem šampionu osporavati titula. Đoković ima pet od poslednjih sedam grend slemova u svojim rukama.

„Ne mogu da kažem da je to glavni razlog što sam ovde, ali je svakako jedan od razloga. Pre svega, morao sam da mislim na sebe i svoje zdravlje, kondiciju i da li je za moj tim dobro da budu svi ovde. Kada smo to prošli, osetio sam odgovornost kao vrhusnki igrač da budem tu. Važno je za naš sport da se takmičenje nastavi“, zaključio je Đoković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar