Mats Vilander i Novak Djokovic
Mats Vilander i Novak Đoković Foto:PATRICK HAMILTON / AFP / Profimedia/EPA-EFE/NEIL HALL

Vilander oduševljen srpskim teniserom.

Mats Vilander, legendarni teniser i stručni konsultant „Eurosporta“ je u najavi Rolan Garosa istakao da je Novak Đoković bez dileme prvi favorit za osvajanje titule.

PROČITAJTE JOŠ

Novak Đoković svoj prvi meč igra u ponedeljak od 20.45 protiv Nišioke, a na putu do titule bi mogli da mu se nađu i Švarcman, Nadal, Alkaraz i Zverev.

Pored titule osvojene u Rimu, Vilander kao Đokovićev adut ističe i dešavanja iz Australije za koje smatra da će biti Novakovo pogonsko gorivo.

„Osvojio je Rim i to će mu dati samopouzdanje, mislim da ima osećaj osvete u sebi posle svega što mu se desilo poslednjih meseci, što nije mogao da igra na Australijan openu. On je branilac krune i favorit u Parizu. Iako je izgubio od Alkaraza u Madridu, Đoković je poslednjih nedelja pokazao da je povratio sposobnost da pobeđuje u dugim i teškim mečevima u završnim fazama. Novak je ponovo počeo da veruje svojim instiktima i to mu pomaže da donosi prave odluke u važnim trenucima na terenu“, istakao je Vilander

On u grupu favorita ubraja i supertalentovanog Karlosa Alkaraza koji je osvoji titulu u Madrid, a preskočio je masters u prestonici Italije

„Nikada nisam vidio nekoga da igra tako jako i sa takvom svežinom. Uvek je u igri, emotivan je, ali istovremeno sa dobrim stavom. On je opušten na terenu, suprotan je osećaj kada vidite Nadala na terenu. Nadal nikada ne izgleda opušteno i ima najbolji takmičarski stav koji sam ikada video. Karlos je drugačijeg mentaliteta, pokazuje sve pozitivno što ima u sebi“, rekao je Vilander u intervjuu za špansku Marku.

BONUS VIDEO Alarm prekinuo meč Đokovića, Novak seo u stolicu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar