Nina Stojanović
Nina Stojanović Foto: Starsport / Srđan Stevanović

Srpska teniserka Nina Stojanović izgubila je od Lejle Fernandez iz Kanade u trećem singl meču Bili Džin King kupa u Kraljevu.

Nina je poražena u tri seta i posle dva sata i 49 minuta tenisa , pa je Kanada slavila za plasman u kvalifikacije Svetske grupe za 2022. godinu.

PROČITAJTE JOŠ:

U Sportskom centru „Ibar“ u Kraljevu Stojanovićeva je prva došla do brejka u petom gemu prvog seta, kad je posle nekoliko izjednačenja u napetom gemu dobro napala rivalku i povela 3:2.

Uspela je da sačuva tu prednost i uveća je do kraja prvog seta, pa je malo šta moglo da nagovesti dalji tok dešavanja u drugom setu.

U njemu je Lejla već u prvom gemu imala brejk loptu, da bi odmah Stojanovićeva uzvratila brejkom za 3:1.

Tada je usledila razmena izgubljenih servisa u kojoj je Fernandez bila stabilnija na kraju i realizovala je drugu set loptu za 6:3 i izjednačenje.

Treći set je počeo idealno po Srpkinju jer je napravila rani brejk, nije ga sačuvala i onda je Fernandez na 5:3 servirala za pobedu.

Nina je u tom trenutku uspela da se vrati i poništi prednost protivnice, ali je onda Lejla u desetom gemu iskoristila tek šestu meč loptu za pobedu Kanade.

U tom gemu desila se i zanimljiva situacija jer su se pogasili reflektori u hali, pa su igračice završile meč posle kraćeg zagrevanja, a prekid nije prijao Nini Stojanović.

Podsetimo, prvog dana takmičenja u Kraljevu, poraze su doživele Olga Danilović od Lejle Fernandez, ali i Nina Stojanović od Rebeke Marino.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar