Foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Najbolji srpski teniser Novak Đoković video je šta je o njemu rekao najbolji košarkaš na svetu.

Nikola Jokić je ove sezone ostao bez MVP nagrade, ali je u plej-ofu pokazao kvalitet dostojan finala NBA lige. Dotle je Denver prošao pobedama nad Minesotom Timbervulvs, Finiks Sansima i Los Anđeles Lejkersima.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je posle serije sa Lejkersima upitan da li će razmeniti neku poruku sa Đokovićem koji ove nedelje igra na Rolan Garosu.

„Da budem iskren, nemam njegov broj. On je momak koji predstavlja Srbiju na znatno većoj sceni, on je ambasador Srbije. Idol je deci u Srbiji, ne samo na terenu već i van njega, zbog svega šta njegova fondacija radi… Ja sam želeo da budem kao Đoković. On radi nešto sjajno za decu, za Srbiju… ne mogu da se poredim s njim“, istakao je Jokić.

Oko nedelju dana kasnije Novak je slavio u prvom kolu Rolan Garosa pobedivši Aleksandra Kovačevića u tri seta i posle tog meča je otkrio da je pronašao Jokićev broj telefona.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Košarka kod Uncle Screw-a (@uncle.screw)

„Mislim da niko ne može da uradi u ovom trenutku ono što on može. Definitivno je najbolji košarkaš na svetu i jako navijam za njega. Sjajan je momak, ponos Srbije. Počastvovan sam, iskreno, video sam njegovu izjavu od pre nedelju dana, ili tako nešto. Zaista sam zahvalan. Zapravo nismo bili u kontaktu, tek juče sam dobio njegov broj, poslaću mu poruku. Danas je teško doći do njegovog broja. Velika je zvezda, ali hoću da mu pošaljem poruku i kažem mu ‘hvala’, zato što je bio… dirnuo me je, uputio prelepe reči i osećam isto prema njemu. Stvarno“.

„Mislim da je veoma skroman, tako jednostavan momak. Dolazi iz jedne od najpopularnijih sportskih liga na svetu, u svim sportovima, iz NBA. I prosto dominira tri godine, što je neverovatno. Slušajući Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa i sve te momke koji pričaju o njemu, Embida, Adetokumba i koliko hvale imaju za njega, to me čini ponosnim. Ja sam veliki fan košarke, Srbija jeste košarkaška nacija i ponosimo se time da smo dobri u košarci kroz istoriju. Ali, nikad nismo imali nekog tako uspešnog u NBA kao što je on“, rekao je Đoković.

Jokić svoj prvi meč finala NBA lige igra prvog juna, a Đoković svoj naredni meč igra za dva dana u drugom kolu protiv Martona Fučoviča.

BONUS VIDEO: Đoković besni na svoj tim u boksu u Rimu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar