Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Srpski dublaš govorio je o velikim profesionalnim promenama i planovima za budućnost.

Grafika: Slađana Đermanović

Nikola Ćaćić je počeo saradnju sa Andreom Vavasorijem, ali su u prvom kolu dubla slavili Džejmi Mari i Bruno Soareš sa 6:4, 7:6(4), 7:5 i tako izborili plasman u sledeću rundu Vimbldona.

Srpski igrač je govorio o odlaganju tog susreta, ali i promeni terena.

PROČITAJTE JOŠ

„Ostali smo prvi izvan žreb za mešoviti dubl, pa smo čekali da neko otkaže. To se stalno dešava. Danas je ispao samo dubl, pa smo jedini upali. Ovde samo došao u nedelju, turnir mi je počinjao u sredu, četvrtak, pa me kiša nije zakačila. Mi smo igrali smo u četvrtak, pa je meč prekinut i sutra je nastavljen. Bilo je dosta naporno, igra se u tri dobijena seta što nismo navikli da igramo na travi, podlozi koja bi po stilu igre trebalo da mi leži, ali pošto ne igram često… Ovo mi je drugi put u životu. Kada bih igrao češće i kada bih trenirao siguran sam da bih bio dosta bolji, zadovoljan sam sa učinjenim sa Vavasorijem“, rekao je Ćaćić.

Objasnio je da je sa Italijanom ovo bio jednokratni dogovor, ali da očekuje da će uskoro ponovo igrati zajedno.

„Razišao sam se sa Brkićem i nećemo igrati sigurno neko vreme. Dogovorio sam se sa Vavasorijem samo za ovaj turnir, pa ćemo za dalje da vidimo. Nemamo dovoljno dobar renking da upadamo na predstojeće turnire, te ćemo na par narednih turnira igrati sa nekim drugim. I on je zainteresovan da odigramo zajedno još koji turnir. Za sada su utisci pozitivni, odmah posle prvog susreta smo videli da ležimo jedan drugom i da bi mogli da igramo zajedno. Videćemo šta će i kako će biti.“

Tomislav Brkić i Nikola Ćaćić; Foto: Marko Djokovic/Starsportp

Pojasnio je i zbog čega je završio saradnju sa Tomislavom Brkićem, sa kojim je prošle godine stigao do četvrtfinala Rolan Garosa.

„Godinu i po dana smo Toma i ja igrali zajedno, prošle godine smo imali sjajne rezultate, pa smo ove godine dobili pet mastersa na osnovu tih rezultata jer smo završili u Top 13 timova u godini. Očekivanja su bila veća, nismo imali dobre rezultate, on je imao malu povredu, sve je prouzrokovalo da se obojica složimo da na neko vreme ne igramo. Dosta smo putovali ove godine: Australija, Južna Amerika, pa Severna Amerika…  Malo smo se zamorili. Prijaće nam da naučimo nešto drugo od drugih partnera, jer nismo napravili iskorak. Sada smo 50-ti, 60-ti, a bili smo 30. prošle godine. Često u dublu menjaju partnere, pogotovo na toj poziciji. Kada si u 20 onda su fiksni partneri, a ostali obično menjaju. Dugo smo bili zajedno, godinu i po dana i probili smo se na neki način, imali smo jednu titulu, nekoliko finala, četvrtfinala mastersa.“

Pojasnio je i da mu prija užarena atmosfera kakva je bila tokom meča protiv domaćeg igrača.

„Atmosfera je bila sjajna, uvek mi prija kada je pun stadion, pa makar navijali protiv mene. Nismo uspeli da preokrenemo iako smo imali šanse u drugom setu. Stadion drugo kolo dubla nismo očekivali da ćemo igrati na terenu dva jer su nas prebacili, inače bi igrali na teren 18. Nadam se da će biti prilika da vidim u budućnosti.

Ćaćić nije mnogo video od prestonice Engleske.

„Drugi put sam u Londonu, prošle godine je bio karantin samo tereni i hotel, pa nismo nigde išli. Čim sam eliminisan, otišao sam kući. Ove godine bukvalno nisam video ništa jer sam stigao dosta kasno. Jedan, drugi trening jer mi je i smeštaj pola sata od terena, pa sam ceo dan na terenima. Uvek kažem: „Ako sutra budem imao više vremena…“ Ne možeš pre teniskih obaveza da ideš u grad. To može tek posle. Možda u nedelju, ako ostanemo još u miks dublu, mogao bih i da obiđem nešto. Išao sam i metroom, tu je nekada manja gužva“, završio je Ćaćić.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Novak se nije pozdravio sa sudijom nakon meča

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram