Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: Screenshot Twitter Danny

Nik Kirjos i Novak Đoković su nakon pet godina na momente tihog, na momente bučnog animoziteta (pre svega od strane Australijanca) pronašli zajednički jezik od početka ove godine. Ipak, Kirjos ne prestaje da ređa pohvale na račun srpskog igrača.

Nik Kirjos je napravio uspeh karijere kada je ove godine stigao do finala Vimblona, a na putu do titule mu se isprečio upravo Novak Đoković.

PROČITAJTE JOŠ

Australijanac je finale započeo furiozno, pa Novak 15 minuta nije dodirnuo lopticu nakon njegovih servisa. Osvojio je prvi set, a onda je srpski as prebacio u brzinu više (4:6, 6:3, 6:4, 7:6(3)) i po sedmi put podigao trofej na londonskoj travi za 21. grend slem titulu.

Kirjos je pre toga stizao do finala u Štutgartu i Haleu, pa je imao najbolju sezonu na travi u karjieri.

Nedavno je odlučio da se zabavi sa pratiocima, pa je odgovarao na nekoliko pitanja. Jedan navijač ga je pitao šta je naučio iz finala Vimbldona. Pojasnio je Australijanac da je shvatio kako da bolje kontroliše emocije, ali veruje da je bez obzira na to odigrao dobar meč.

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Onda je još jednom pokazao koliko ceni Đokovića, rekao je pohvalu kakva se retko čuje.

„Iskreno, osećam da je moje prvo grend slem finale bilo impresivno, pored vremena kada sam pokušavao da savladam emotivni talas malo lakše, ali sam i shvatio koliko toga je na liniji. Osećam da je bio slučaj da sam igrao protiv bilo koga drugog u tom finalu i da sam servirao kao taj dan da bih pobedio“, bio je potpuno iskren Kirjos.

Australijanac se vratio treninzima, pojasnio je da ljudi mešaju njegovo samopouzdanje sa arogancijom i govori da ne znaju kroz šta je prošao.

Očekivano je ovaj njegov potez izazvao pravu buru na društvenim mrežama i raspalio GOAT rasprave među navijačima uvek željnim da pokažu da je njihov miljenik najbolji.

Kako je izgledala rasprava možete videti i na jednoj od objava.

BONUS VIDEO Đoković tradicionalno jede travu posle osvajanja Vimbldona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar