Nik Kirjos
Nik Kirjos; Foto: Screenshot Twitter ALM

Zaista scena kakva se retko viđa bilo gde, a pogotovo ne na ovako dobro organizovanom događaju.

Nik Kirjos je uz male probleme uspeo da slomi otpor Benžamena Bonzija sa 7:6(3), 6:4, 4:6, 6:4 i tako posle dva sata i 59 minuta igre izbori plasman u treće kolo US Opena.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, meč je obeležila nezapamćena scena sredinom drugog seta, kada je Kirjos odlučio da reaguje i da se požali sudiji. Poručio mu je da oseća marihuanu i da bi to moglo da ga ometa. Zanimljivo da je komentator poručio da je video nekog kako puši marihuanu na tribinama, a potvrdio je i kamerman koji se nalazi u blizini Australijanca da je osetio prepoznatljiv miris.

Sudija je iz stolice poručio da to nije dozvoljeno i sve je brzo zaboravljeno, a komentator je u jednom trenutku pojasnio da je Kirjos rekao sudiji da ne želi da taj miris utiče na njegovu igru i da zbog toga prijavljuje.

Ipak, ostaje pitanje kako se desio takav propust organizatora. U okviru teniskog kompleksa nije dozvoljeno pušenje cigareta. Konzumiranje marihuane je legalno za punoletne građane Njujorka (stariji od 21 godine) od 2019. godine, u Srbiji marihuana nije legalizovana i vodi se kao droga.

BONUS VIDEO Samouništenje Nika Kirjosa i brejk Đokovića za trasiran put ka preokretu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare