Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Nik Kirjos, kontroverzni teniser iz Australije, uskoro bi mogao da okrene potpuno novi u životu, a o mnogim zanimljivim temam pisao je u svojoj kolumni.

Australijanac je pisao za „The Age“, a jedna od glavnih tema bila je njegova teniska karijera, koja se nalazi na raskrsnici i pitanje je do kada će trajati.

Teniser iz Kanbere cele prošle sezone odigrao je samo jedan meč, veliki problem napravile su mu povrede i operacija, a očigledno da ni u januaru ove godine nije spreman za povratak.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog svega toga Kirjos je odlučio da se posveti komentatorskom pozivu, te na Australijan openu ipak ima zapaženu ulogu, samo ne kao igrač.

Nik je u tekstu priznao da je seo sa svojim agentom Stjuartom Dugjudom pre nekoliko dana i da su tada razgovarali o njegovoj budućnosti.

„To je razgovor koji morao da se obavi. Ja sam na raskrsnici karijere i došao sam u tu tačku gde je život posle tenisa nešto što me uzbuđuje. Zato je menadžer i rešio da mi to predoči. Rekao je, ‘ovo može da bude od sada tvoja budućnost’. Mogao bih da putujem svetom i zarađujem od komentarisanja sporta, radeći stvari koje sada radim u svom tok šou programu intervjuišući ljude poput Gordona Remzija i Majka Tajsona“, otkrio je Kirjos.

Svestan je da će uskoro verovatno otići u igračku penziju, iako ima samo 28 godina.

„Stvarnost je da deo mene zna da je moje vreme u sportu možda isteklo. I ja sam sasvim u redu sa tim“, dodao je.

Jedna od zanimljivijih tema u tekstu bila je vezana za Olimpijske igre, na kojima se Kirjos ove godine neće pojaviti. Istakao je i da nije zaboravio Igre 2016. godine, kada su ga pojedinci iz Olimpijskog komiteta Australije poput šefice Kiti Čiler sprečili da nastupa.

„Zabraniti mi da igram u Riju 2016. bilo je sramotno. Bio sam 13. na svetu tada i imao ozbiljnu šansu da uzmem medalju. To što su mi zabranili da zbog mog ponašanjam branim boje zemlje je nešto što ne mogu da zaboravim. Zato se neću prijaviti za put u Pariz ove godine. Pre osam godina sam očajnički želeo da predstavljam Australiju na Igrama, ali moj mentalitet se promenio. Želeo sam da igram za zemlju, ali ne mogu da kažem da još to želim. I da budemo iskreni, nisam stvarno osetio da je Australija želela da je predstavljam. Kao što sam rekao, češće se van zemlje osećam kao da sam kod kuće. Znam da će neki uživati u činjenici da ne igram. Ipak, publika i gledaoci na Australijan openu proteklih godina, pričaju drugu priču. Sport je zabava i voleo bih da mislim da sam im priredio šou. Ali zavesa u jednom momentu mora da padne“, zaključio je Kirjos.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar