Nik Kirjos
Nik Kirjos; Foto: EPA-EFE/ANDRE PICHETTE

Australijski teniser Nik Kirjos plasirao se prošle noći u četvrtfinale mastersa u Montrealu pošto je pobedio sunarodnika Aleksa de Minora sa 6:2, 6:3.

Dan nakon što je eliminisao prvog tenisera sveta Danila Medvedeva, Kirjos je slavio protiv De Minora posle samo 64 minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ

Posle 11 minuta igre vodio je sa 4:0 u prvom setu i do kraja prvog seta prepustio je dva gema protivniku. U drugom setu se vodila veća borba, De Minor je dva puta oduzeo servis Kirjosu, ali je trenutno 37. igrač sveta imao odgovor na sve.

Kirjos će u četvrtfinalu igrati protiv Poljaka Huberta Hurkača koji je bio bolji od Španca Alberta Ramosa Vinjolasa sa 6:7, 6:2, 7:6.

U četvrtfinale se plasirao i domaći teniser Feliks Ože-Alijasim koji je slavio protiv Britanca Kamerona Norija u dva seta sa 6:3, 6:4. Njegov rival u borbi za polufinale biće Norvežanin Kasper Rud koji je eliminisao Španca Roberta Bautistu Aguta sa 6:7, 7:6, 6:4.

Nakon što je eliminisao Španca Karlosa Alkarasa, Amerikanac Tomi Pol je bio bolji i od Hrvata Marina Čilića sa 6:4, 6:2 i u četvrtfinalu Montreala igraće protiv Britanca Danijela Evansa koji je pobedio Amerikanca Tejlora Frica sa 7:6, 1:6, 7:5.

Španac Pablo Karenjo Busta slavio je protiv Italijana Janika Sinera sa 6:2, 6:4 i u četvrtfinalu će igrati protiv Britanca Džeka Drejpera kome je Francuz Gael Monfis predao meč osmine finala.

Svi parovi četvrtfinala mastersa u Montrealu

Nik Kirjos – Hubert Hurkač

Kasper Rud – Feliks Ože-Alijasim

Pablo Karenjo Busta – Džek Drejper

Danijel Evans – Tomi Pol

BONUS VIDEO Kirjos: „Izbacite ovu ženu što izgleda kao da je popila 700 pića“

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar