Nenad Zimonjić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U beogradskoj "Areni" održano je svečano uručenje pehara i priznanja Teniskog saveza Beograda, ovaj put za najbolje u 2022. godini. Bivši teniser Nenad Zimonjić imao je priliku da se druži sa mladim srpskim talentima, podeli im stručni savet, ali i podeli trofeje najboljima.

„Lepo je da se organizuje ovakav događaj, verujem da deci mnogo znači da dobiju pehare od nekoga ko je bio uspešan i svake godine od nekog drugog našeg tenisera, nekog šampiona. Meni je drago da sam sada bio u prilici, da sam u Beogradu u ovo vreme i dovoljno je videti njihove osmehe na licima da se zaključi koliko njima to znači“, rekao je Zimonjić za Novu.

Proslavljeni srpski teniser poslednji profesionalni turnir odigrao je 2021. godine u Dubaiju, ali i dalje ima ambicije da ostane u tenisu. Ove sezone bio je pozvan na Vimbldon kako bi u konkurenciji miks dublova odigrao turnir legendi. Popularni Ziki je upravo tu pokazao da je još uvek u formi, pošto je osvojio titulu u paru sa Marion Bartoli, poznatom Francuskinjom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ambicije su da ostanem u tenisu, to je ono što volim, moj život. I dalje sam u tenisu u drugom obliku, igrao sam na Vimbldonu ove godine, na turniru legendi, koji sam imao prilike da osvojim sa Marion Bartoli i provodim mnogo vremena sa sinom Leonom, koji se isto bavi tenisom, te njegovim trenerom Marko Nešićem i pomažem kako je to moguće. I njemu i ima tu nekoliko igrača s kojima sam radio u prethodnom periodu i pomagao da napreduju i odu na viši nivo“.

Otkrio je i da održava odnose sa teniserima iz Srbije, a jedva čeka da vidi kako će Novak Đoković proći u Australiji početkom godine.

„Povremeno da, čujemo se, pratim rezultate, pratim i kad igra reprezentacija. Podrška je uvek tu. Drago mi je da napreduju, neko ima uspone, neko padove, vidi se da su postali pravi profesionlanci i drago mi je da sam bio na Vimbldonu kada je Nole osvojio. Bio sam sa njegovim timom i lepo je tako nešto doživeti. Veliki je uspeh bio i imao je odlične rezultate do kraja sezone i nadam se da će sledeća biti još uspešnija i da neće biti restrikcija. S nestrpljenjem i ja čekam da vidim kako će biti s Australijan openom“.

EPA/GERRY PENNY
EPA/GERRY PENNY

Od Dejvis kup reprezentacije Srbije očekuje uspehe u narednoj godini, a prvi meč imaćemo protiv Norveške u februaru i to u gostima na tvrdoj podlozi.

„Sigurno imamo tim koji može dobre rezultate da napravi. Zavisi i od rasporeda i još mnogo toga. Sad nas očekuje kvalifikacioni meč, ali nadam se da će momci proći tu prepreku i da će u najjačem mogućem sastavu učestvovati dalje“.

Nenad Zimonjić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Za kraj, odgovorio je na pitanje ima li u Srbiji tenisa posle Novaka Đokovića i njegovih dugogodišnjih bravura.

„Ima i biće samo je pitanje na kom nivou. Uvek je lepo videti da neko prevaziđe sve nas koji smo već igrali. Ovo što je Novak uradio biće izuzetno teško da bilo ko postigne, ne samo sa naših prostora, već širom sveta. Ipak, ima mogućnosti da mnogi drugi ostvare uspešne karijere, da se beleže odlični rezultati kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenici. Nadam se da ćemo u narednim godinama uživati u nekim novim klincima, imenima i kasnije profesionalcima“, zaključio je Zimonjić.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

BONUS VIDEO Novak odigrao nestvaran udarac, bacio se na travu, pa pravio šou i širio ruke kao avion

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar