Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

Novakova sudbina u Australiji i dalje nepoznata, uskoro se očekuje i konačan rasplet

Srpski teniser Novak Đoković i dalje nije siguran da li će moći da nastupi na Australijan openu sledeće sezone zbog zabrane ulaska u zemlju koju ima od januara 2022. godine.

U odnosu na prošlu godinu, u Australiju sada mogu da uđu i nevakcinisani stranci, ali kako bi Đoković zaigrao, prvo mora da mu bude ukinuta trogodišnja zabrana izdavanja vize.

Situacija sa koronavirusom je sada znatno bolja nego u januaru ove godine, ali vlasti u Australiji još uvek nisu donele konačnu odluku o Novaku.

PROČITAJTE JOŠ:

Povodom ove teme oglasio se i legendarni tenier Tod Vudbridž, koji je Australijanac, a istoriju „belog sporta“ ispisao je pre svega kao dubl igrač pošto je uzeo 83 turnira i bio je prvi na listi.

„Mislim da je važno ne dozvoliti da emocije utiču, bilo da vam se sviđa Novak kao igrač ili vam se ne sviđa kao igrač. Važno je kakve su činjenice u vezi s tim da li mu je dozvoljeno da dođe u Australiju“, rekao je Vudbridž.

Bivši teniser je dodao i da sada nema nikakvih pravila zbog kojih bi Novak mogao da ostane osujećen u nameri da igra na prvom grend slemu u sezoni.

„Moramo da se setimo da su otprilike tri nedelje posle Australijan opena promenjena sva pravila zbog kojih je on imao problema, tj. sa kojima je vlada imala problema. Već skoro 12 meseci imamo potpuno promenjenu situaciju u pogledu dolaska u Australiju, sada nema ograničenja i pravila u vezi sa kovidom“.

Prvi grend slem turnir naredne sezone počinje 16. januara, a Đoković je devetostruki šampion u Melburnu i možda bi upravo tamo mogao da stigne Rafaela Nadala kada su u pitanju grend slem trofeji.

BONUS VIDEO Đoković: Nisam mogao da poželim ništa bolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar