Novak Đoković Foto: REUTERS/Loren Elliott

Danas Dimitrov u tenisu igra ono što se može nazvati njegovom drugom mladošću i vratio se u elitno društvo najboljih u "belom sportu".

Nekada je bio „bejbi Federer“ i taj epitet je nervirao 32-godišnjeg Bugarina koji u maju puni 33 godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Elegancija u udarcima mu je uvek bila deo igre, ali nisu i konstanstnost i isti, ili približan nivo kvaliteta u svakom meču.

„Mislim da sam u fazi u karijeri gde, kako svaka godina prolazi, više cenim ono što imam da radim i na terenu i u životu“, kazao je Dimitrov za Australijan tenis magazin.

Bio je treći na svetu 2017. godine, u karijeri je osvojio 26 miliona dolara samo od turnira i imao je iza sebe uspešnu karijeru sa devet titula. Tokom karijere je pobeđivao po jednom i Đokovića i Federera i Nadala iako je od Rafe gubio 14 puta, od Novaka 12, a od Federera sedam puta.

„To (što sam ih previše poštovao prim. aut) mi nije posebno dobro služilo u karijeri kad sam morao da se takmičim sa njima i bilo je potrebno vreme da bih to malo više naučio. Sećam se da sam mislio: Okej, moram te stvari da odvojim i da ih stavim u drugačiji kontekst“, ispričao je Bugarin.

A govoreći o svom odnosu prema tenisu, kaže da ga je taj sport učio da živi posebnim načinom života.

„Postoji deo vas koji jednostavno zaboravi da živi život. Povremeno sam osećao kad stvari nisu bile kako treba, da sam morao ponovo da spoznajem sebe. Bio je to i deo mog rasta i razloga zašto je dugovečnost postala jedna od bitnih stvari“, objasnio je Dimitrov.

„Rekao bih da tenis koristi isti jezik kao i život. On te uči, disciplina je sloboda. Bilo da igraš meč ili ne. Mnogo stvari koje radim sada, imam kao svoj stil života… Ima previše stvari koje su povezane i ne uzimam ih uopšte zdravo za gotovo“, dodao je bugarski teniser.

BONUS VIDEO: Đoković izgubio od Ruda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar