Rafael Nadal
Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Vratio se Rafael Nadal pobedom nad Flavijom Kobolijem na turniru u Barseloni sa 6:2, 6:3, ali nakon toga je bio neobično neambiciozan.

Najveći borac u teniskom svetu, verovatno svih vremena, i osvajač 22 grend slem titule je posle 681 dana odigrao meč na šljaci. Ipak, to ne znači da je „Kralj šljake“ odmah poručio svima da je došao da osvoji sve trofeje.

PROČITAJTE JOŠ

Svestan je i te kako dobro stanja u kom se nalazi Nadal, pa čak ni domaćim novinarima nije podario neku optimističnu najavu.

Stefanos Cicipas je poručio nedavno „da ne bi bio iznenađen da Nadal dođe do finala u Barseloni“, a to Špancu nije selo najbolje.

Odgovorio je u maniru u kom govori već dve godine.

„Glupo je, hajde da budemo realni, zna i on da to nije slučaj. Verovatno postoji dosta poštovanja zbog svega što sam uradio na ovom turniru, ali svi znaju da nisam više favorit da osvojim takmičenje. To je jednostavno priča koja pada teško na rivale“, rekao je Nadal.

Zatim se nadovezao i govorio o predstojećem meču protiv Aleksa de Minora koji je ozbiljno namučio Novaka na mastersu u Monte Karlu, iako je slavio posle dva seta.

„Možda sam u ovom današnjem meču bio favorit, to je moguće, ali već protiv de Minora nisam. Doduše, nije ni to bitno. To su stvari koje se očekuju, vi novinari o tome morate da pišete. Za mene je naredni meč duel između iskusnog igrača i onog koji je na vrhunskom nivou. Biće pravi test za mene, videću kako ću reagovati“, završio je Nadal.

BONUS VIDEO Kad su i Nadal i Đoković bili na vrhuncu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar