Rafael Nadal, Novak Đoković, Novak Djoković, Rodžer Federer
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT/ANDREJ CUKIC/ROB PREZIOSO

Martina Navratilova, nekadašnja teniserka i legenda "belog sporta" kaže da mlađi igrači nisu tako dobri kao "velika trojka".

Rafael Nadal, Novak Đoković i Rodžer Federer više od 15 godina dominiraju tenisom i imaju po 20 grend slem titula.

PROČITAJTE JOŠ:

Sva trojica su oborila, nekada nezamislivi rekord Pita Samprasa, a mlađi igrači poput Saše Zvereva, Stefanosa Cicipasa, Denisa Šapovalova ili Danila Medvedeva nisu tako uspešni.

„Ovi mladi igrači nisu tako dobri kao ‘velika trojka’. Federer, Đoković i Nadal su na nekom potpuno drugom nivou, neverovatni su“, rekla je Navratilova za Tennis.com.

Ona je dala i primer zbog čega misli da, iako vrhunski, niko od pobrojanih momaka za sada ne može da se svrstava među najveće.

„Ako stavite sve ove igrače i tražite od njih da pogode metu na treningu što više puta, bez pritiska, Rafa bi to uradio najviše puta. Ovi novi momci moraju da igraju iznad svojih mogućnosti da bi stizali do finala, jer njihov prosek jednostavno nije dovoljno dobar“, objasnila je Navratilova.

Doduše, ona ne otpisuje mlađu generaciju u potpunosti i smatra da tu ima još mesta za napredak. To je nedavno pokazao i Aleksandar Zverev koji je osvojio masters u Sinsinatiju.

„Ako ste u top 10 bez napretka tokom četiri ili pet godina, onda ste već na svom najvišem nivou. U suprotnom nije kasno za tenisera da napreduje. Ako se nivo njihove igre podigne, samopouzdanje će porasti i onda će imati mentalnu prednost. Mentalna snaga Federera, Đokovića i Nadala dolazi iz samopouzdanja jer znaju da su najbolji“, istakla je Navratilova.

BONUS VIDEO: Đokovićeva dvadeseta grend slem titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar