Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Novak Đoković je saznao ime rivala na poslednjem koraku na putu ka istoriji.

Nakon trijumfa protiv Huberta Hurkača Đoković je čekao završetak drugog polufinala u kom su se sastali drugi i četvrti teniser planete. No, iako je bilo očekivano da će prošlogodišnji finalisti odigrati još jedan maratonski meč, Danil Medvedev i Aleksander Zverev su pružili krajnje nezanimljiv meč zbog dominacije ruskog tenisera.

PROČITAJTE JOŠ...

U prvom setu Medvedev je, nakon vođstva Zvereva od 2:1, vezao pet gemova, tom prilikom odbranio i tri brejk lopte, pa je nakon samo 41 minuta drugi reket sveta poveo u setovima.

Drugi set Zverev je započeo osvojenim gemom, ali je potom prepustio četiri uzastopna ruskom teniseru, što je Medvedev sačuvao do kraja i slavio sa 2:0 (6:2, 6:2).

Đoković će tako sa Medvedevim igrati za svoj 37. trofej na turnirima Masters serije, a u slučaju pobede osamio bi se na čelu ove liste sa jednom titulom više u odnosu na Rafaela Nadala, koji ima 36.

Takođe, ovo će biti prilika da se Đoković osveti Medvedevu, koji se isprečio na putu ka istoriji savladavši Đokovića u finalu US Opena, kada je Novak mogao da postane prvi teniser sa 21 grend slem titulom.

Bonus video: Novak u klinču sa publikom u Parizu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare